Todorić: Agrokor je imao 2 milijarde eura za Mercator

89

ivica-todoric-belje-srpanj-2011-midi1Vlasnik Agrokora je istaknuo kako su imali osigurane dvije milijarde eura za paket koji je prodavala Pivovarna Laško i da bi ponovno osigurali ta sredstva kad bi se pojavilo nešto interesantno za kupnju u Turskoj, Belgiji ili Italiji

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić izjavio je na obilježavanju žetve pšenice u Belju kako očekuje da će Grupa Agrokor ove godine rasti osam posto, a ukoliko turistička sezona bude dobra taj će rast biti i deset posto.

Nije želio komentirati povezivanje Konzuma i slovenskog Mercatora, a na pitanje da li je Agrokor zainteresiran za kupnju većinskog paketa Mercatora Todorić je izjavio da to nije njihov trenutačni fokus.

Ipak, dodao je da su imali osigurana sredstva od dvije milijarde eura za paket koji je prodavala Pivovarna Laško i da je pretpostavka da bi opet osigurali ta sredstva ako bi se pojavilo nešto interesantno za kupiti u primjerice Turskoj, Belgiji ili Italiji.

U Belju je žetva pšenice u punom jeku i do sada je požnjevena polovica ukupnih površina, a prosječni prinosi su 7,6 tona po hektaru.

“Cijenu pšenice formiraju svjetske burze, točnije američka i francuska burza Matif, no treba sjesti i dogovoriti se te dati seljacima poštenu cijenu“, istaknuo je Todorić.

Nije želio otkriti koliku će Agrokor ponuditi cijenu za pšenicu, napominjući kako ne treba žuriti već vidjeti što će napraviti burze i da bi se za nekih desetak dana moglo izaći sa cijenom.

Agrokor će ove godine imati 45 tisuća tona pšenice, a 50 tisuća tona planira otkupiti za vlastite potrebe. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here