Atlantic grupa izdaje 115 mil. kuna vrijednu obveznicu

25

atlantic-kamioni-ftdPostojeće korporativne obveznice Atlantic grupe nose kamatu od 5,75 posto godišnje, a kamata na novu utvrdit će se naknadno, ovisno o interesu investitora te kretanju referentne kamatne stope

Atlantic grupa svoje korporativne obveznice u vrijednosti od 115 milijuna kuna, koje dospijevaju 6. prosinca 2011., planira refinancirati novim petogodišnjim izdanjem iste vrijednosti, doznaje se iz kompanije.

Naime, za 7. rujna zakazana prezentacija nove obveznice investitorima. Izdavanje nove obveznice bit će provedeno kao javna ponuda ulagateljima koji će za upisane vrijednosne papire uplatiti iznos od najmanje 50.000 eura po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu, u kunskoj protuvrijednosti prema srednjem tečaju HNB-a na dan izdanja, bez prethodne objave prospekta.

Kamata na postojeću obveznicu izdanu 2006. bila je 5,75 posto godišnje, dok će se kamata na novu utvrditi naknadno, a ovisno o interesu investitora te kretanju referentne kamatne stope, napominju iz Atlantic grupe. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here