HGK upozorava na poskupljenje oglasa u Narodnim novinama

26

Hrvatska gospodarska komora primila je više prigovora trgovačkih društava vezano uz višestruko poskupljenje usluge objave oglasa na oglasnim stranicama Narodnih novina i to vezano uz postupak registracije trgovačkog društva i brisanja iz registra, ali i svih statusnih promjena koje se upisuju u registru.

narodne-novine-capture-largeHGK je iznenađena činjenicom da je u uvjetima gospodarske krize i brojnih problema s kojima se suočavaju gospodarski subjekti, od 1. kolovoza 2011. došlo do tako znatnog povećanja cijena oglasa za koje postoji zakonska obveza objave u Narodnim novinama, ističu iz HGK. Pritom također dodaju kako žele istaknuti da su cijene objave navedenih oglasa višestruko veće od sudske pristojbe koja se plaća u postupcima kod Trgovačkih sudova u registarskim predmetima te će predstavljati još jedan financijski teret za gospodarstvo.

Problem je uočen i u dugom vremenskom razdoblju koji je u ovom trenutku tri do četiri mjeseca od dana predaje oglasa, do objave u Narodnim novinama što dodatno dovodi u pitanje opravdanost ovog povećanja cijena, zaključuje se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here