Mercator otvorio logistički centar u Sv. Nedelji

79

mercator-ldc-40000-paletnih-mjestaTrgovački lanac Mercator Hrvatska otvorio je novo centralno logističko skladište u Svetoj Nedelji u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 3,3 milijuna eura.

Logističko distribucijski centar prostire se na površini od 33.000 četvornih metara te raspolaže s 40.000 paletnih mjesta za više od 13.500 artikala.

Otvaranjem ovog centra u Svetoj Nedelji Mercator je nastavio ovogodišnji investicijski ciklus te je ukupna vrijednost ulaganja dosegla 16,6 milijuna eura.

“Ovo je do sada najveći projekt izgradnje klasično konvencionalnog logističkog centra izgrađen za potrebe Mercatora na razini cijele Mercator Grupe. Novi centar je konvencionalno skladište s primjenom vertikalnih transportera, tehnologije koja bitno unaprjeđuje i pojednostavljuje proces rada”, naglasio je direktor projekta Borut Žuran.

LDC u Svetoj Nedelji posjeduje najsuvremeniju opremu koja će uvelike olakšati rad i povećati efikasnost, kažu u Mercatoru, a kao glavnu prednost ovakvog skladišta vide u sinergijskom učinku maloprodaje i nabave.

Implementacijom Gold Stocka, strateški licenciranog programa koji uz uporabu najnovijih tehnologija pojednostavljuje i ubrzava rad, te blizinom autoceste ostvarit će se značajni rezultati i skratiti vrijeme dostave robe iz logističkog centra izravno na police prodajnih prostora.

Logističke djelatnosti Mercatora-H od sada će se, umjesto na dosadašnjih pet, odvijati na dvije lokacije. Novo će konvencionalno skladište u Sv. Nedelji zamijeniti  postojeće u Karlovcu i Velikoj Gorici, skladište u Sesvetama preuredit će se za druge potrebe, a postojeće skladište u Požegi i planirano u Dalmaciji funkcionirat će na cross docking sistemu, zaključuje se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here