Mercator postao 100-postotni vlasnik En Plusa

39

mercator-ulaz-midiMercator je povezivanjem dobio mogućnost otvaranja benzinskih servisa na parkiralištima svojih trgovačkih centara u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji

U utorak je na snagu stupio u lipnju potpisani dogovor o strateškom povezivanju tvrtki Mercator i En Plus kojim najveći slovenski trgovac postaje 100-postotni vlasnik kompanije En Plus. Potonja u vlasništvu ima benzinske postaje 24/7 koje su raspoređene na 18 različitih lokacija u Sloveniji, piše slovenski Dnevnik.

Kako je objavljeno na Ljubljanskoj burzi, ispunjeni su ključni uvjeti spomenutog strateškog dogovora. Mercator s tim povezivanjem ostvaruje zacrtanu strategiju razvoja dodatnih trgovinskih usluga za svoje potrošače po uzoru na europske trgovce te također omogućava povećanje prepoznatljivosti i privlačnosti prodajnih centara.

Kako su objavili iz Mercatora, preuzimanje En Plusa donosi mogućnost širenja poslovne mreže benzinskih servisa na postojeće lokacije većih Mercatorovih trgovačkih centara u Sloveniji, Hrvatskoj i u Srbiji jer je Mercator u okviru transakcije dobio i ekskluzivna prava za upotrebu tehnoloških i prostornih rješenja za smještaj benzinskih servisa na parkirališta trgovačkih centara u sve tri spomenute države.

Mercator i En Plus su dogovor o strateškom povezivanju potpisali 24. lipnja. Samouslužni benzinski servisi En Plus (zovu se 24/7) omogućuju prodaju naftnih derivata ograničenog asortimana bez prisutnosti zaposlenog osoblja na lokaciji. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here