Mercatoru prestižna Europska poslovna nagrada

16

europska-poslovna-nagrada-midiU drugome krugu izbora tvrtki za prestižnu Europsku poslovnu nagradu, trgovačkoj kompaniji Mercator dodijeljena je nagrada Ruban d’Honneur za životnu sredinu i održivo korporativno djelovanje, izvijestili su danas iz Mercatora.

Europska poslovna nagrada promovira izvrsnost, kvalitetno poslovanje i inovativnost u europskoj poslovnoj zajednici. Povjerenstvo za dodjelu nagrade, sastavljeno od uglednih ekonomista, stručnjaka, poslovnih ljudi i izvjestitelja, pratilo je reprezentativne tvrtke iz 30 europskih zemalja i pozvalo najbolje među njima, neovisno o kategoriji nagrade, da se natječu za Europsku poslovnu nagradu.

Ocijenjene su prijave više od 220 kompanija i u svakoj od 10 kategorija izabrani su najbolji sudionici kojima je dodijeljena nagrada Ruban d’Honneur (Lenta časti).

U kategoriji nagrade za životnu sredinu i održivo korporativno djelovanje, koju je Mercator osvojio po drugi puta, tvrtke su ocjenjivane s društvenoga, kulturnoga i ekonomskoga aspekta, kao i s aspekta životne sredine.

U strategijskim politikama takvih kompanija prioritet imaju upravljanje odnosima s potrošačima, upravljanje odnosima sa zaposlenima i upravljanje utjecajima na životnu sredinu.

Najbolje tvrtke u ovoj kategoriji teže izvrsnosti ne samo u smislu poslovanja nego i u smislu visokih moralnih standarda i osviještenosti u društvenome smislu i u smislu životne sredine, a sve za opće dobro, navodi se u priopćenju Mercatora.

Dobitnici nagrade Ruban d’Honneur svoja će dostignuća osobno predstaviti u rujnu posebnoj komisiji u Londonu, a dobitnici Europske poslovne nagrade bit će proglašeni 22. studenoga u Barceloni.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here