Metro Hrvatska osnovao društvo za upravljanje nekretninama

35

metro-rijeka-ftdPrijenos imovine Metro Cash & Carry veleprodajnih centara u Hrvatskoj u izdvojenu tvrtku korak je u skladu sa strategijom nekretnina Metro grupe

Zbog strateških je razloga Metro Grupa odlučila prenijeti svoje nekretnine u izdvojenu pravnu osobu, te prikazati tu imovinu kao zaseban segment u financijskim izvještajima, objavljeno je iz tvrtke. Kako se dodaje u priopćenju, segment ”nekretnine” obuhvaća sve nekretnine u vlasništvu Metro Grupe, kao i sve povezane usluge i sve veleprodajne centre lanca Metro Cash & Carryja širom svijeta.

Stoga je prijenos imovine Metro Cash & Carry veleprodajnih centara u Hrvatskoj u izdvojenu tvrtku korak je u skladu sa strategijom nekretnina Metro grupe. Iz perspektive grupe to je pak uobičajena računovodstvena procedura.

Upravljanje nekretninama po tržišnom principu aktivno pridonosi stvaranju dodane vrijednosti u Metro grupi. Uz međunarodnu ekspanziju, upravljanje imovinom te uz optimalno korištenje resursa, nekretnine trebaju biti zaštićene i sistematski razvijane tijekom dužega razdoblja, zaključuje se u priopćenju. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here