Mlinar u širenje poslova uložio 70 milijuna kuna

63

mlinar-vozni-park-midiTvrtka je u prvom polugodištu ostvarila ukupne prihode od 120,9 milijuna kuna odnosno 35,5 posto više nego lani, dok je njena dobit iznosila 601.000 kuna

Pekarska industrija Mlinar, u vlasništvu osječkog poduzetnika Mate Škoje, u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila ukupne prihode od 120,9 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje lani povećanje više od 35,5 posto. Mlinarova je dobit pritom iznosila 601.000 kuna.

Iz komentara koji je uz poslovne rezultate direktor Mlinara Dominik Nikolić dostavio Zagrebačkoj burzi vidi se da je tvrtka u prvom polugodištu investirala 71,5 milijuna kuna, i to prije svega u preuređenje i otvaranje novih prodajnih prostora, kao i u gradnju novih pogona u Zagrebu.

Mato Škojo, koji u svom vlasništvu, između ostalog, ima i pekaru Kruna iz Osijeka, Mlinar je preuzeo od Agrokora Ivice Todorića prije nešto više od godine dana. Agrokor je pritom zadržao mlinove, a Škojo je pekarsku proizvodnju za Dalmaciju prodao te se fokusirao na širenje u kontinentalnoj Hrvatskoj i Istri.

Od 2010. Mlinar je u jakoj ekspanziji i broj trgovina je narastao na više od 70 (pri preuzimanju su ih imali samo četiri). Mlinar za sada ima pogone u Zagrebu, Križevcima, Poreču i Osijeku, a u tijeku je gradnja nove zagrebačke tvornice koju nazivaju “najsuvremenijom pekarskom tvornicom u regiji”.

U Mlinaru je zaposleno 900 radnika. Uz više od sedamdesetak Mlinarovih trgovina osječka Kruna ima prodajne objekte na četrdesetak lokacija. Zbog godišnjih odmora zasad nismo mogli dobiti više detalja o tome u kojoj je fazi gradnja nove Mlinarove tvornice. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here