Obitelj Pevec osnovala novu tvrtku

26

pevec-visnja-i-zdravko-midi1Nova tvrtka registrirana je pod nazivom Pevec Danijel i Davorin. Zdravko Pevec na svoje ime tvrtku i ne može registrirati jer nije podmirio sve obveze prema vjerovnicima u tvrtkama u kojima je vlasnik ili suvlasnik

Višnja i Zdravko Pevec žele ponovno u biznis – na stranicama sudskog registra osvanula je nova tvrtka pod nazivom Pevec Danijel i Davorin, registrirana na Trgovačkom sudu u Zadru, piše u petak Večernji list.

U ulozi osnivača formalno su, dakle, sinovi poduzetničkog para, no jasno je da iza svega ipak stoje roditelji, tvrde u Večernjem listu. Točnije, glava obitelji Zdravko Pevec, kojeg se posljednjih dana moglo vidjeti kako obilazi banke po Bjelovaru tražeći vjerojatno financijsku podršku za novi poslovni uzlet.

Zdravko Pevec na svoje ime tvrtku i ne može registrirati jer nije podmirio sve obveze prema vjerovnicima u tvrtkama u kojima je vlasnik ili suvlasnik.

U službenim podacima stoji da temeljni kapital nove tvrtke iznosi 20.000 kuna te da će je u ulozi direktora zastupati mlađi sin Davorin, koji dosad, koliko je poznato, nije imao nikakva poduzetničkog iskustva. Stariji brat Danijel, koji je pokazao sklonost prema biznisu, prema izvorima bliskima obitelji, već je dulje u inozemstvu.

No, prije nego što se pokušaju dići iz pepela i ponovno vinuti u poslovne visine, Višnju i Zdravka čeka teška pravna bitka.

Naime, uz tri točke optužnice za koje je u tijeku knjigovodstveno vještačenje, ovih dana odlučuje se o pokretanju nove istrage. Iz Županijskog državnog odvjetništva za Večernji list potvrdili su da je Županijski sud na prijedlog ŽDO-a izdao zasad nepravomoćno rješenje o pokretanju nove istrage zbog stjecanja protupravne koristi imovinom tvrtke – prisvajanjem dvaju tvrtkinih stanova, preprodajom kamiona i organiziranjem prijevoza na crno.Bilo kako bilo, Pevece prije poslovnih čekaju ozbiljni izazovi na sudu. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here