Pad dobiti Metroa u drugom tromjesečju

38

metro-kolica-midi1Dobit prije poreza, kamata i posebnih stavki smanjena za osam posto na 306 milijuna eura

Njemački maloprodajni lanac Metro u utorak je objavio slabije od očekivanja rezultate poslovanja u drugom tromjesečju, što pripisuje visokim cijenama hrane i europskoj dužničkoj krizi koji su zaslužni za lošije raspoloženje potrošača.

Prihodi grupe u proteklom su tromjesečju uvećani za 0,2 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije i iznosili su 15,74 milijardi eura, dok je dobit prije poreza, kamata i posebnih stavki (EBIT) smanjena za osam posto na 306 milijuna eura, što se pripisuje gubitku u odjelu električnih uređaja.

Prema Reutersovoj anketi, analitičari su u prosjeku očekivali prihode u visini 15,85 milijardi eura, te 327 milijuna eura EBIT-a prije posebnih stavki.

“Iako se gospodarstvo i dalje oporavlja, nastavljene zabrinutosti glede dužničke krize u Europi znatno utječu na povjerenje potrošača”, navodi se u priopćenju Metroa.

Što se tiče prognozi za 2011., Grupa je potvrdila svoj ciljani rast EBIT-a prije posebnih stavki za oko 10 posto u 2011. godini. Sukladno prošlotjednim najavama, prihodi bi sada trebali biti tek nešto veći u odnosu na 2010., dok je ranije tvrtka prognozirala njihov rast od četiri posto. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here