Riječkim Plodinama prihodi i dobit narasli oko 13 posto

37

plodine-split-ftdOvogodišnji rast prihoda Plodina dvostruko je veći od rasta koji je u istom razdoblju zabilježio najveći maloprodajni lanac Konzum, no u Plodinama priznaje da je zbog krize obim rasta ipak manji nego prije

Riječki lanac supermarketa Plodine d.o.o u stopostotnom vlasništvu Mile Ćurkovića u prvih je šest mjeseci 2011. ostvario 1,38 milijardi kuna ukupnoga prihoda te dobit u iznosu od 18,86 milijuna kuna.

U odnosu na pokazatelje iz prve polovice 2010. prihodi Plodina povećani su 13,55 posto, a dobit 12,81 posto, pokazuju podaci iz polugodišnjeg izvješća kompanije.

U odnosu na najveći maloprodajni lanac u zemlji, Agrokorov Konzum, Plodine su imale otprilike četiri i pol puta manji ukupni prihod, no on je ipak ove godine rastao dvostruko brže nego kod Konzuma koji u prvom polugodištu bilježi 6,14 milijardi kuna prihoda ili 6,48 posto više nego u prvoj polovici 2010.

Ipak, iz uprave Plodina priznaju da, iako je i u 2011. nastavljen višegodišnji trend rasta, njegov obim ipak manji nego prethodnih godina zbog usporene ekspanzije i gospodarske i financijske krize.

Inače, lani su Plodine po prihodima (2,64 milijarde kuna) bile četvrti najveći maloprodajni lanac u zemlji – nakon Konzuma i također Agrokorova Tiska, te slovenskog Mercatora, a iza sebe su ostavile niz inozemnih lanaca među kojima i Metro Cash&Carry, Kaufland, Lidl, Spar i Billu.

Plodine su ujedno lani po prihodima bile 16. najveća tvrtka u Hrvatskoj.

Danas Plodine imaju 64 supermarketa širom Hrvatske, od čega ih je 7 otvoreno ove godine, a u listopadu se planira otvaranje još tri nova supermarketa u Malinskoj, Petrinji i Karlovcu. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here