Tesco se povlači iz Japana

48

tesco-japan-midiBritanski trgovački lanac se zbog nemogućnosti stvaranja dovoljno velikog obujma poslovanja i prihvatljive razine povrata povlači s japanskog tržišta

Jedan od najvećih svjetskih maloprodajnih trgovačkih lanaca, britanski Tesco u srijedu je objavio kako će se povući s japanskog tržišta gdje nije uspio dovoljno razviti poslovanje i stvoriti prihvatljiv povrat, piše Financial Times.

Tesco je na japansko tržište ušao 2003. godine. Do ove godine otvorio je 129 prodavaonica i zaposlio 4.000 radnika. Bez obzira na to Tescovo poslovanje u Japanu već je neko vrijeme pod upitnikom.

Naime, Japan je u razdoblju od 2010. do 2011. bio najslabije rastuće tržište ovog trgovačkog lanca. Prema izjavama iz kompanije tek je nešto više od polovice prodavaonica, uglavnom smještenih oko šire okolice Tokija, bilo profitabilno.

Tescov izvršni direktor Philip Clarke izjavio je kako nakon brojnih napora nisu uspjeli postići dovoljno velik obujam poslovanja te se pokazalo da je veoma teško preorijentirati kupce iz trgovina u kojima su navikli kupovali u one nove. Clarke je najavio kako će prodaja Tescove imovine u Japanu započeti kroz nekoliko narednih mjeseci. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here