Zeleno svjetlo prodaji Fructala i savjetniku za Mercator

58

fructal-ulaz-midiDioničari Pivovarne Laško na skupštini u subotu dali suglasnost upravi za prodaju Fructala te za sklapanje ugovora s tvrtkom ING – savjetnikom za prodaju udjela u Mercatoru

Prepreka za prodaju Fructala i stupanje Pivovarne Laško u konzorcij banaka, koje bi zajednički prodale Mercator, više nema.

Dioničari Pivovarne Laško su naime, prema pisanju slovenskog Dnevnika, na skupštini u subotu dali suglasnost upravi za prodaju Fructala srpskom Nectaru te za sklapanje ugovora s međunarodnom financijskom grupacijom ING o savjetovanju pri zajedničkoj prodaji većinskog udjela u Mercatoru.

Pivovarna Union prodajom Fructala uprihodit će 35,3 milijuna eura. Nectar će kupoprodaju realizirati do kraja godine, a preuzet će i sve dugove tvrtke iz Ajdovščine.

Skupštinari su raspravljali i o prodaji Mercatora. I dok je generalni direktor pivovare Dušan Zorko ustvrdio da će zajedno s ostalim prodavateljima nastojati doseći maksimalnu moguću cijenu, predstavnik Nacionalne financijske družbe (NFD) vodeće je ljude pivovare pozvao da se u prodaji Mercatora ponašaju odgovorno i stvarno razmatraju samo one ponude koje predviđaju višu cijenu nego u dosadašnjim postupcima prodaje u kojima je Pivovarna Laško Mercator pokušavala prodati samostalno.

Podsjetimo, u posljednjem neuspješnom postupku prodaje Agrokor je za dionicu Mercatora nudio 221 euro.

Po ocjeni savjetničke kuće P&S Capital Agrokor bi, zbog štete od očekivano nižih prihoda i dobiti, trebao platiti skoro 70 eura više. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here