Konzum otvorio novo dječje igralište u Varaždinu

141

veljko-milihram-ivona-janjic-i-zlatko-horvatU sklopu akcije do sada je izgrađeno i obnovljeno 22 dječja igrališta diljem Hrvatske

Nakon otvorenja prvog dječjeg igrališta u Velikoj Gorici u sklopu nastavka projekta “Vratimo djecu na igrališta” danas je otvoreno i drugo u nizu – dječje igralište u Varaždinu. Ovaj projekt započeo je prije nekoliko godina i tada je izgrađeno i obnovljeno sveukupno 20 dječjih igrališta, a uz ovotjedna dva otvorenja taj se broj dodatno povećao.

Novo dječje igralište u Varaždinu nalazi se na Trgu bana Jelačića u sklopu gradskog parka. Igralište su otvorili Zlatko Horvat, zamjenik gradonačelnika Varaždina, te Veljko Milihram, regionalni direktor prodaje Konzuma i Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma.

Potpuno novo izgrađeno dječje igralište u Varaždinu prostire se na više od 1000 m2 gradske površine koju je osigurao Grad Varaždin. Izgradnja igrališta, koje je dio centralne gradske jezgre, realizirana je uz suglasnost varaždinskog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Novo igralište sastoji se od dva dijela, manjeg igrališta uređenog i opremljenog za igru i druženje djece nižih uzrasta te većeg igrališta opremljenog s brojnim spravama i igralima za stariju djecu. Cilj ovog novog kutka za igru i druženje je doprinijeti širenju društvenih i kvalitetnih javnih sadržaja za djecu i roditelje u sklopu gradske jezgre i okolice Varaždina, ističu iz Konzuma.

Igralište je opremljeno s 13 novih sprava i igrala kao što su njihalice, tobogani, penjalice, ljuljačke, vrtuljci i ostale sprave koje će djeci svih uzrasta omogućiti sigurnu igru, druženje na svježem zraku i razvijanje motoričkih sposobnosti. Svi sadržaji i igrala u sklopu igrališta objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije te posjeduju ateste sukladno Europskim normama.

Uz sprave i igrala, postavljene su i dvije nove klupe i ostala komunalna oprema za bezbrižno uživanje djece i roditelja u novom igralištu. Sva igrališta uključena u projekt “Vratimo djecu na igrališta”, pa tako i varaždinsko, ispunjavaju sigurnosne uvjete te sadrže specijalne antitraumatske i antistresne podloge koje amortiziraju eventualni pad ili povredu djeteta.

Proizvođač opreme i igrala za dječje igralište u Varaždinu je lokalna tvrtka Panex mix d.o.o. iz Čakovca, a sva dječja igrališta uključena u projekt opremana su u suradnji s hrvatskim lokalnim proizvođačima opreme i igrala za dječja igrališta, navode iz Konzuma.

Sljedeći tjedan planirano je otvorenje dječjeg igrališta u Osijeku, a početkom listopada i u Šibeniku.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here