Konzum postao glavni sponzor Dinama

53

konzum-dinamo-sponzorstvo-urucivanje-dresova-largeTrgovački lanac Konzum do isteka tekuće sezone bit će glavni sponzor Građanskog nogometnog kluba Dinamo. Ugovor o generalnom pokroviteljstvu potpisali su danas u Dinamovom plavom salonu izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić, i predsjednik Uprave Konzuma, Darko Knez.

Ujedno je nastavljena i dugogodišnja suradnja s tvrtkama Agrokor koncerna, Ledom i Jamnicom, a od ove godine jedan od sponzora su i Agrokor vina pa će tako ove nogometne sezone Jana i Jamnica biti službene vode GNK Dinama, a Vina Belje službena vina. Ugovor o toj suradnji potpisali su potpredsjednik Uprave Agrokora, Ante Todorić, te predsjednik GNK Dinamo, Mirko Barišić.

– Riječ je o generalnom pokroviteljstvu koje za Dinamo predstavlja veliko priznanje i prepoznavanje kvalitetnog rada i sportskih uspjeha. GNK Dinamo je ponosan što je trgovački lanac Konzum postao generalni sponzor te na taj način prepoznao važnost podrške hrvatskom sportu i njegove uspjehe kao što je ulazak nogometnog kluba Dinamo u prestižno europsko natjecanje Lige prvaka, istaknuo je Barišić.

Iz Konzuma ističu kako ovom inicijativom nastavljaju davati podršku hrvatskom sportu koji je ujedno i jedan od najvažnijih hrvatskih izvoznih brendova i kao takav je iznimno važan u razvoju cjelokupne zajednice. “Produljenjem sponzorskog ugovora s Građanskim nogometnim klubom Dinamo Konzum će i u narednoj sezoni doprinijeti širenju sportskih vrijednosti i uspješnosti hrvatskih sportaša”.

darko-knez-i-zdravko-mamic– Agrokor i Konzum uvijek se uključuju u prave projekte u pravim trenucima. A ovim potpisom ugovora stali smo uz bok našem velikom sportskom brendu, kazao je Ante Todorić, koji je tako nastavio obiteljsku tradiciju suradnje s Dinamom. Naime, njegov djed, Ante Todorić stariji, bio je zajedno s Mirkom Barišićem član izvršnog odbora Dinama početkom 1970.-ih te, sa svojom tvrtkom, u to vrijeme predstavljao jednog od najvažnijih sponzora zagrebačkog nogometnog kluba.

“Osim ugovora o sponzorstvu, Agrokor i Dinamo su na razini uprava dogovorili pokretanje projekta koji ima za cilj povratak obitelji na stadion, kako bi na tribinama mogli vidjeti roditelje, djecu i starije osobe kroz cijelu sezonu. U tom cilju organizirat ćemo različite nagradne igre i druge promotivne aktivnosti kako bi Dinamov stadion bio što popunjeniji. Smatram kako ćemo na taj način napraviti jedan veliki i vrijedan rezultat”, dodao je Todorić.

Financijska vrijednost današnjeg ugovora nije iznesena u javnost.

“U Agrokoru imamo praksu da takvi ugovori budu poslovna tajna”, odgovorio je Todorić na upit portala Ja Trgovac. Međutim, ako se zna da je Konzum za dva mjeseca suradnje Hajduku platio milijun kuna, onda je jasno da je svota za Dinamo višestruko veća. Sjaj Lige prvaka ipak je na posebnoj cijeni.

Pogledajte video zapis s konferencije za medije:

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here