Varteks i Čateks potpisali ugovor o strateškom savezu

23

varteks-radnica-midiČelnici Varteksa i Čateksa potpisali su danas ugovor o strateškom savezu s ciljem povezivanja primarne proizvodnje i zajedničkog nastupa dviju kompanija na domaćem i stranom tržištu, priopćeno je iz Varteksa.

Strateški savez Varteksa i Čateksa sklapa se s ciljem očuvanja radnih mjesta i jačanja suradnje dviju najvećih tekstilnih kompanija u Hrvatskoj, korištenjem vlastitih resursa za konkurentan nastup na tržištu i u postupcima javne nabave, kaže se u priopćenju.

Varteks je vodeća hrvatska modna kompanija u proizvodnji gotovih odjevnih predmeta i vunenih tkanina, a Čateks vodeći hrvatski proizvođač pamučnih i tehničkih tkanina, umjetne kože, kućanskog rublja, te proizvoda za sport i rekreaciju.

Obje kompanije svoje proizvode plasiraju na domaćem i stranom tržištu, pri čemu Varteks izvozi polovicu, a Čateks 60 posto proizvoda.

Povezivanje primarne proizvodnje dviju kompanija s vertikalnom organizacijom poslovanja poluga je za konkurentan nastup na tržištu ne samo regije već i zemalja EU, izjavio je predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec.

Varteks i Čateks imaju kvalitetu i tradiciju s referencama na domaćem i stranom tržištu, a zajedno zapošljavaju oko 3000 radnika i igraju značajnu ulogu u gospodarstvu dviju županija, ali i cijele Hrvatske, istaknuo je predsjednik Uprave Čateksa Damir Vitez. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here