Agrokor otvorio otkupno-distributivni centar u Makedoniji

82

agrofruktus-ivica-todoric-nikola-gruevski-otvorenjeVrijednost projekta veća je od 15 milijuna eura

Koncern Agrokor otvorio je danas u makedonskom gradu Strumici otkupno-distributivni centar koji će na godišnjoj razini otkupljivati i distribuirati više od 60.000 tona voća i povrća.

Centar je opremljen najsuvremenijim mjernim uređajima, rashladnim komorama, kalibratorima, salama za pakiranje te transportnim sustavom.

Ova najnovija Agrokorova investicija ima površinu od 13.000 četvornih metara i trenutno zapošljava više od 250 djelatnika, a proizvode će plasirati uglavnom u zemlje članice EU te u Rusiju i neke druge zemlje Zajednice nezavisnih država, navode iz Agrokora.

Očekuje se da će prvi proizvodi iz otkupno distributivnog centra do svojih potrošača stići već u prvoj polovici listopada čime će centar u cijelosti biti stavljen u funkciju.

“Zadovoljstvo nam je, kao najvećoj regionalnoj kompaniji u Adria regiji i jednoj od najvećih kompanija u zemljama tranzicije, u pogon staviti greenfield investiciju na ovoj lokaciji. Agrokor je odavno prepoznao Republiku Makedoniju kao zemlju velikog potencijala za investicije, stoga smo već prije više godina započeli s intenzivnim aktivnostima na ovom području”, izjavio je na otvorenju u Strumici predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić te dodao kako će kompanija s investicijskim aktivnostima u toj zemlji nastaviti i u budućnosti.

Premijer Republike Makedonije Nikola Gruevski istaknuo je kako su u Republici Makedoniji ovakvi kapaciteti deficitarni te kako je građenje novih i osuvremenjivanje postojećih bio i ostao jedan od glavnih prioriteta Vlade Republike Makedonije.

agrofruktus-ivica-todoric-nikola-gruevski-izjave“Vlada u suradnji sa općinama pronalazi nove lokacije te ih prodaje za izgradnju novih otkupno-distributivnih centara kako bi se postigao krajnji cilj: ubrzan razvoj i postizanje što veće konkurentnosti. Distributivni centar za otkup i plasman poljoprivrednih proizvoda, koji je izgradila hrvatska kompanija Agrokor, vrijedna je investicija i s njome će se znatno poboljšati stanje otkupa i plasmana voća i povrća iz okolice Strumice kao i ostalih regija”, naglasio je Gruevski.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here