dm ostvario više od 1,85 milijardi kuna prometa

71

mirko-mrakuzicLanac drogerija dm-drogerie markt Hrvatska u poslovnoj je godini 2010./2011., koja za tu tvrtku završava koncem rujna, ostvario promet veći od 1,85 milijardi kuna, što je oko jedan posto više u odnosu na prethodnu poslovnu godinu, istaknuo je direktor dm-a Mirko Mrakužić na današnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu.

Neto dobit tvrtke (konačni rezultati još nisu gotovi) iznosi oko 70-tak milijuna kuna.

Kako je istaknuo Mrakužić, dm zauzima 78,7 posto drogerijskog tržišta u Hrvatskoj te je zabilježio porast udjela na ukupnom tržištu drogerijskog asortimana koji iznosi 25,7 posto. U netom završenoj poslovnoj godini ukupne investicije ovog lanca drogerija iznosile su 38 milijuna kuna, pri čemu se glavnina tih ulaganja odnosi na otvaranje novih prodavaonica, kojih je danas 135 u Hrvatskoj.

No, već danas otvaramo novu prodavaonicu u Rijeci te još jednu tijekom idućeg tjedna u zagrebačkom poslovno – trgovačkom kompleksu Green Gold, dodao je Mrakužić.

Pritom je istaknuo kako je važan pokazatelj uspjeha i broj zaposlenih koji je u stalnom porastu pa tako dm danas zapošljava 1123 djelatnika u 52 grada, dok mu je već četvrtu godinu zaredom dodijeljeno priznanje “Najposlodavac godine” te je drugu godinu za redom “Najpoželjniji poslodavac”.

“Pozitivnoj radnoj atmosferi zasigurno su pridonijele mnogobrojne pogodnosti, poput mogućnosti skraćenog i kliznog radnog vremena, stimulacije zaposlenika putem trinaeste i četrnaeste isplate u visini bruto plaće, poklon bon svakoj rođenoj bebi u iznosu od 3000 kn i druge beneficije”, naglasio je.

Prema ovogodišnjem istraživanju agencije Ipsos Puls provedenom tijekom listopada, dm je prvi izbor kupovine kozmetike i proizvoda za djecu. Također, kupci su lojalni dm-u zbog iznimno kvalitetne vlastite robne marke, kvalitetne usluge, zajamčeno povoljne kupnje, ušteda putem programa vjernosti, ali i mogućnosti aktivnog uključivanja u društveno odgovorne projekte, rečeno je na konferenciji.

Tijekom protekle poslovne godine dm je partnerskom suradnjom s kulturnim, zdravstvenim i civilnim ustanovama predao 211 donacija u 70-tak hrvatskih gradova.

dm grupa zapošljava 39.079 ljudi i ima 2536 prodavaonica te ostvaruje godišnji promet od 6,17 milijardi eura.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here