Finance: Mercator za iduću godinu planira korjenite promjene

57

mercator-zastava-ftdKako bi povećao učinkovitost poslovanja te povećao dobit i približio ju dobiti koju ostvaruju veliki europski trgovački lanci, najveći slovenski trgovački lanac Mercator od početka iduće godine planira reorganizaciju i niz korjenitih promjena, prenio je u utorak poslovni dnevnik “Finance”.

Tako će se trgovinama površine manje od 600 četvornih metara prodaja mesa, delikatesnih proizvoda i kruha ubuduće odvijati po “samoposlužnom” sustavu bez prodajnog osoblja, a ukinut će se i neki bonusi prilikom plaćanja velikim dobavljačima.

Uz to, popust od 10 posto koji kupci u Mercatorovim trgovinama u Sloveniji dobivaju utorkom za kupovinu iznad 50 eura bit će smanjen ili ukinut, a na policama će biti više proizvoda s Mercatorovim trgovačkim brendom, pišu Finance.

Slovenski trgovački lanac na promjene prisiljavaju gospodarska kriza i želja da se poveća razina ostvarene dobiti, ali isto tako i promijenjene navike kupaca koji se zadnjih godina okreću prema diskontnim trgovinama, piše slovenski poslovni dnevnik. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here