IKEA u Hrvatskoj još uvijek bez građevinske dozvole

35

dragan-skalusevic-ikea-midiRegionalni direktor IKEA-e Dragan Skalušević kaže da su trgovački centar u Rugvici spremni otvoriti u roku od 12 mjeseci nakon izdavanja dozvole

Još uvijek se ne zna točan datum otvaranja trgovačkog centra IKEA u Hrvatskoj u mjestu Rugvica kod Zagreba jer investitori još nisu dobili građevinsku dozvolu, niti je jasno kada će ju dobiti.

No, kada je dobiju, spremni su otvoriti objekt u roku od 12 mjeseci, kazao je za Hinu regionalni direktor tog švedskog lanca za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Rumunjsku Dragan Skalušević.

Skalušević, koji je sudjelovao na regionalnoj konferenciji o upravljanju ljudskim resursima 10. HR (human resource) Areni 2011 u Zagrebu, podsjetio je da IKEA u svoju trgovinu u Rugvici ulaže od 50 do 60 milijuna eura. Uz to planira otvoriti i sestrinsku tvrtku IKEA shopping (trgovački) centar čija je vrijednost oko 200 milijuna eura, što znači ukupno ulaganje od oko 250 milijuna eura.

U svojoj trgovini planiraju zaposliti 250 do 300 radnika na svim razinama, dok bi se u trgovinama u trgovačkom centru otvorilo oko dvije tisuće radnih mjesta.

Istaknuo je i da IKEA na svako novo tržište ulazi poštujući u kompaniji davno uspostavljene principe, vodeći računa o lokalnim posebnostima. Iste vrijednosti žele uspostaviti i na hrvatskom tržištu, s tim da svaki ulazak na neko novo tržište donosi nove izazove i mogućnosti.

Velika pažnja posvećuje se pritom i ljudskim potencijalima te kadrovskim rješenjima. Skalušević ističe da je prilikom ulaska na neko novo tržište najbolja kombinacija domaćih te stranih zaposlenika koji imaju već iskustva s IKEA-om.

Tako će, najavljuje, biti i u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji i Srbiji gdje u idućem razdoblju također planiraju otvaranje svojih centara. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here