Ja TRGOVAC magazin – listopad 2011.

71

Najbolji, najkvalitetniji, najrelevantniji, najpoznatiji , najjači, epiteti su kojima teži svako konkurentno poduzeće današnjice. U aktualnim uvjetima poslovanja, uz skromne i sputane mogućnosti, popeti se i održati na vrhu nije nimalo lako. Ipak, mnogi poduzetnici i poduzeća usprkos podređenom položaju u veličini ili financijskoj moći, profesionalnim i korektnim odnosom, dosljednim radom i kvalitetom, domišljatošću i inovativnošću uspijevaju nadići i multinacionalne mastodonte koji inače po inerciji stvari i svojom prividnom veličinom vladaju godinama, stoljećima čak.

Prilike se brzo mijenjaju, otvaraju i zatvaraju. Mali postaju veliki, veliki postaju mali. Stranci kupuju domaće, domaći strance. Teško je ostati na vrhu. Tko je na vrhu, a tko mu stremi, koji su vodeći trgovci u istočnoj i centralnoj Europi, a tko vlasnici najjačih brendova u regiji saznajte u sadržaju koji slijedi.

U iščekivanju raspleta oko prodaje Mercatora steknite uvid u svjetska kretanja spajanja i preuzimanja koja analizira međunarodna savjetodavna kompanija Ernst & Young. Kako uspješno iskoračiti iz regionalnih okvira i proširiti poslovanje na nekoliko kontinenata može posvjedočiti naš sugovornik Ilija Studen, predsjednik Studen & Co Holdinga. Da hrvatski proizvod može biti itekako ravnopravan međunarodnima potvrdili su naši proizvođači koji su se predstavili na ovogodišnjem najvećem sajmu prehrambene industrije čije dojmove i opažanja prenosimo u našem izvještaju s Anuge 2011.

Najbolji, najkvalitetniji, najrelevantniji, najpoznatiji , najjači i naša je poslovna deviza, a da možemo konkurirati bilo kojem svjetskom trade magazinu vjerujem da dokazujemo iz broja u broj što najbolje potvrđuje izdanje koje upravo imate pred sobom.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here