Lidl predstavlja “Bachelor studij internacionalne trgovine”

35

lidl-obrazovanje-kljuc-largeStudiranje prema ovom programu počinje svake godine u listopadu i traje tri akademske godine

Institut za razvoj obrazovanja organizira 7. Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude u srijedu (19. listopada 2011.) od 10 do 18 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu (NSK).

Sajam je jedinstven događaj u Hrvatskoj na kojem učenici, studenti i ostali zainteresirani mogu saznati sve o stipendijama za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Na sajmu izlažu hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge.

Ove godine očekuje se više od 7000 posjetitelja, koji će na štandovima, predavanjima, radionicama i kroz razgovore s bivšim stipendistima moći saznati informacije o mogućnostima studija i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Organizaciju ovogodišnjeg sajma omogućile su potpore partnera, koji će ujedno biti izlagači na sajmu: LIDL Hrvatska (sponzor), INA d.d. (prijatelj Sajma), Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske (zemlja partner), Veleučilište VERN’ (strateški partner), Visoka škola za primijenjeno računarstvo, dio Algebra Grupe (akademski partner), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, Agencija za mobilnost i programe EU, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (donatori i pokrovitelji).

Lidl Hrvatska i ove će jeseni, kao sponzor manifestacije “Sajam stipendija”, javnosti predstaviti program stipendija za “Bachelor studij internacionalne trgovine” (BA).

Studiranje prema ovom programu počinje svake godine u listopadu i traje tri akademske godine. Važno je napomenuti da je jedna od ključnih karakteristika programa – ravnoteža teorije i prakse.

Prije tri godine, od akademske godine 2009./2010., ovu je ekskluzivnu mogućnost “dualnog školovanja” hrvatskim studentima ponudio upravo trgovački lanac Lidl Hrvatska koji mladim i ambicioznim studentima nudi mogućnost stipendije za prvostupnike – za studij internacionalne trgovine u Njemačkoj – a nakon njegova završetka i menadžersku poziciju “regionalnog voditelja prodaje”.

Tijekom jedne akademske godine svaka se tri mjeseca izmjenjuju teorijski i praktični dio školovanja – teorijski dio odvija se u “Duale Hochschule Baden-Württemberg Mosbach” (DHBW), dok se praktični dio realizira u Lidl Njemačka i Lidl Hrvatska.

Lidlov program stipendija namijenjen je samo onim studenticama i studentima koji su završili prvu godinu studija Ekonomskog fakulteta, i to s uspjehom koji ih svrstava među najbolje studente, zanima ih trgovina kao grana u kojoj žele graditi karijeru te ukoliko tečno govore engleski (B2 – Europski standard) i njemački jezik (B2 – Europski standard).

Izabrani kandidati zatim odlaze na studij u Njemačku, gdje provode sljedeće tri akademske godine aktivno izmjenjujući teoriju i praksu tijekom obrazovanja, navode iz Lidla.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here