Miron Milić autor je ovogodišnje etikete Božićnog piva

78

pivo-casa-midiPobjednik ovogodišnjeg natječaja Zagrebačke pivovare i Instituta za suvremenu umjetnost za likovno rješenje etikete Božićnog piva je 31-godišnji likovni umjetnik Miron Milić

Pobjednik natječaja za etiketu Božićnog piva Zagrebačke pivovare i Instituta za suvremenu umjetnost je 31-godišnji likovni umjetnik Miron Milić.

Njegov koloristički crtež zimskog krajolika osvojio je žiri koji su činili direktorica Instituta za suvremenu umjetnost Janka Vukmir, likovni kritičar Zlatko Gall i predstavnici Zagrebačke pivovare. Osim što će Mironovo likovno rješenje krasiti ovogodišnje Božićno pivo, pripada mu i vrijedna nagrada u iznosu od 20 tisuća kuna, navodi se u današnjem priopćenju Zagrebačke pivovare.

Miron Milić završio je Akademiju likovnih umjetnosti 2006. godine u klasi Miroslava Šuteja, a crtežom se intenzivno bavi od 2002. godine. Do sada je sudjelovao na niz grupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i u inozemstvu, a posebno se ističe ovogodišnjom samostalnom izložbom serije crteža pod nazivom “Stjerani u kut” u HDLU-ovoj Galeriji PM.

Ovim natječajem i prethodnim angažmanima mlađih likovnih umjetnika Zagrebačka pivovara mladim umjetnicima omogućuje da se predstave i široj publici na etiketi Božićnog piva koju su do sada osmišljavala i vodeća imena domaće likovne umjetnosti.

Želja da etikete Božićnog piva nose svježu i drukčiju interpretaciju Božića i blagdanskog vremena dovela je do angažmana likovnih umjetnika poput Livija Rajha, Marka Tadića, Zlatana Vehabovića, a ove godine i Mirona Milića.

Samo predstavljanje ovogodišnjeg izdanja Božićnog piva kada će bit otkriveno i pobjedničko likovno rješenje etikete, predviđeno je za mjesec studeni. Tad će u sklopu predstavljanja biti izložena i dosadašnja likovna rješenja etiketa Božićnog piva mladih autora.

Zagrebačka pivovara već 22. godinu nastavlja s tradicijom Božićnog piva koje je, osim po specifičnom i uvijek drukčijem vizualnom identitetu, posebno i po jedinstvenom okusu, idealnom za druženja u vrijeme blagdana.

1 COMMENT

  1. I must express takhns to you just for bailing me out of this crisis. After checking throughout the internet and seeing ways which are not pleasant, I thought my entire life was done. Being alive without the presence of strategies to the issues you’ve solved by way of this guideline is a critical case, as well as ones which might have in a wrong way damaged my career if I had not come across your web blog. That mastery and kindness in taking care of every aspect was precious. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t discovered such a step like this. I can also at this moment look ahead to my future. Thanks very much for this expert and effective help. I won’t hesitate to refer your blog post to anyone who needs to have direction about this problem.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here