Nadan Vidošević ponovno izabran u Upravni odbor Eurochambresa

35

nadan-vidosevic-hgk-midiNa 110. Skupštini Eurochambresa održanoj 24. listopada u Bruxellessu predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević ponovno je izabran za člana njihova Upravnog odbora.

Eurochambres je udruženje europskih komora koje okuplja 46 članica i predstavlja mrežu od 2000 gospodarskih komora i njihovih nacionalnih udruženja, 19 milijuna tvrtki i 120 milijuna zaposlenih. Upravni odbor Eurochambresa bira se na jednu godinu i čine ga predsjednici komora 32 europske zemlje, navode iz HGK.

“Hrvatska je na samom pragu ulaska u EU te ovaj izbor predstavlja posebnu čast, i meni i instituciji kojoj sam na čelu, kao predstavnicima zemlje koja će tek postati članica Europske unije te potvrdu za doprinos Hrvatske gospodarske komore u pripremi hrvatskoga gospodarstva za ulazak u EU”, rekao je Vidošević u povodu izbora na mjesto člana Upravnog odbora Eurchambresa.

Udruženje europskih gospodarskih komora Eurochambres, osnovano 1958. sa sjedištem u Bruxellesu, te ima temeljni zadatak da artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije.

Hrvatska gospodarska komora aktivno surađuje posljednjih 10 godina s tim najvećim predstavnikom europskog poslovnog sektora, a od listopada 2000. HGK je i članica Eurochambresa te putem ureda u Bruxellesa aktivno sudjeluje u radu Udruženja artikulirajući interese svih sektora hrvatskoga gospodarstva, kaže se u priopćenju HGK.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here