Otvorena prva trgovina brenda Harvey Norman u Hrvatskoj

196

jo-wieden-i-milan-bandic-otvorenjePoznati svjetski trgovački lanac namještaja, elektroničke i računarske opreme otvorio prodavaonicu u King Crossu Zagreb

Poznati svjetski lanac trgovina Harvey Norman otvorio je jučer (18. listopada) prvu trgovinu u Hrvatskoj, u zagrebačkom trgovačkom centru King Crossu. Svečanom otvorenju, uz brojne poslovne partnere i predstavnike medija, nazočili su i gradonačelnik Milan Bandić i veleposlanica Australije u Hrvatskoj Bevery Mercer.

Trgovinu su 1982. godine u Sydneyju u Australiji osnovali Gerry Harvey i Ian Norman, a Gerry Harvey je postavio temelje uspješnog poslovanja trgovina diljem svijeta i vlasnik je 30 posto udjela u poduzeću.

U protekloj godini tvrtka je ostvarila 4,23 milijarde eura prihoda od prodaje te zapošljava 12.000 ljudi, a u Hrvatskoj njih 80. Novootvorena poslovnica prostire se na 9000 m2 i ujedno je 355. trgovina ovog trgovačkog lanca u svijetu. Uz Zagreb, trgovine Harvey Norman nalaze se u Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Maleziji, Sloveniji i Irskoj.

U svojoj ponudi Harvey Norman će nastojati uključiti što veći broj domaćih proizvođača i time poduprijeti razvitak hrvatskog gospodarstva, ističu iz tvrtke.

U Zagrebu će poslovnicu Harvey Norman voditi troje voditelja odjela. Vladimir Knapić bit će voditelj odjela za računarstvo i audio-video opremu, Krešimir Vidaković brinut će o odjelu bijele tehnike, kuhinja, spavaonica i malih kućanskih aparata, a Goran Džabić vodit će odjel namještaja.

Voditelj administracije bit će Franka Lulić. Za svaki odjel, voditelj će samostalno upravljati te je ovaj sistem jedinstven i karakterističan za lanac Harvey Norman.

Harvey Norman će prvo otvorenje u Hrvatskoj proslaviti i posebnim Festivalom. Tijekom tri dana festivala, u trgovini će po posebnim cijenama biti svi proizvodi za dom, uključujući i najnoviju ponudu elektroničkih proizvoda, računala, bijele tehnike, kuhinja, spavaćih soba i još puno toga. Po simboličnoj cijeni od 1 kune posjetitelji će moći kupiti šećernu pjenu, kokice i slične poslastice, a sav prikupljen novac bit će doniran Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

“Oduševljeni smo jer smo konačno otvorili prvu trgovinu Harvey Norman u Zagrebu. Hrvatska je idealno područje za naše poslovanje, pogotovo zbog toga jer postoji puno sinergije između hrvatskog i australskog načina življenja. Trgovina u Zagrebu bit će jedna od najljepših trgovina u grupaciji Harvey Norman, pa se veselimo da ćemo vam moći ponuditi široku paletu inovativnih i iznimnih proizvoda po nadasve pristupačnim cijenama i dijeliti s vama naše znanje i iskustva. Radujemo se vašoj posjeti našoj trgovini”, istaknula je Jo Wieden, generalna direktorica Harvey Normana.

1 COMMENT

  1. Moje neugodno iskustvo se odnosi na novo-otvorenu trgovinu Harvey Norman u Zagrebu. Kako naša tvrtka treba opremiti jedan novi ured, uputio sam se u navedenu trgovinu da pribavim ono što nam je potrebno i što nam se od ponuđenoga sviđa.
    Dakle radi se o povećoj svoti novaca. Neugodnost je započela već kod odabira stolice.
    Naime na stolici je stajala uredno izvješena deklaracija i cijena artikla sa brojem artikla. Problem je bio u tome što taj artikl broj nije odgovarao samoj stolici, pa tako ni cijena nije bila ispravna. Nakon kratkog razgovora sa pristojnim trgovcem, zove svoju voditeljicu ili što li je već ženska osoba bila, koja se ni ne udostoji predstaviti se, da pokušamo riješiti nastalu situaciju. Dotična osoba tada skida deklaraciju i “neodgovarajuću” cijenu sa stolice, sa objašnjenjem “eto sad je stvar vrlo jednostavna”.
    Navedenim postupkom, smatram da je prema kupcu postupila izrazito nekorektno i neprofesionalno, a da ne navodim da u postupku vjerojatno ima mjesta i za prijavu nadležnim inspekcijama.

    Jedno je sigurno. Stolicu i sav uredski namještaj tvrtka sigurno neće kupiti u navedenoj trgovini. Isto tako navedenu trgovinu ću privatno zaobići u vrlo velikom luku.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here