Porast dobiti Konzuma 6 posto

27

konzum-trgovina-thumb-ftdKonzum je u prvih devet mjeseci ostvario ukupni prihod u iznosu od 10,2 milijarde kuna, što je porast za 6,2 posto

Trgovački lanac Konzum u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario 170,1 milijun kuna neto dobiti, što je povećanje za 6,2 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, podaci su iz financijskog izvješća Konzuma objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Po podacima iz računa dobiti i gubitka, Konzum je u prvih devet mjeseci ostvario ukupni prihod u iznosu od 10,2 milijarde kuna, što je porast za 6,2 posto, dok su istodobno ukupni rashodi, u iznosu od 9,9 milijardi kuna, porasli za 6,4 posto.

Kako se napominje u bilješkama izvješća, Konzumu je u ožujku ove godine pripojeno društvo Japetić iz Jastrebarskog, koje je bilo u stopostotnom vlasništvu Konzuma.

“Zahvaljujući trajnom ulaganju u konkurentnost ponude i usluge, te povećanju prodajnih kapaciteta, Konzum je zadržao poziciju lidera na tržištu”, navodi se u međuizvještaju poslovodstva.

Uprava Konzuma u međuizvještaju također navodi kako je ostvareni promet u prvih devet mjeseci od 11,1 milijarde kuna u usporedbi s istim razdobljem prošle godine porastao za 7 posto, “što je u situaciji sveprisutne ekonomske krize, izuzetan uspjeh.

Ostvareni prihodi od prodaje robe u istom razdoblju iznose 9,2 milijarde kuna, što je također rast za sedam posto.

Omjer između maloprodaje i veleprodaje, kako se navodi, neznatno se promijenio, tako da maloprodaja predstavlja 72 posto ukupne prodaje.

Konzum je u trećem tromjesečju povećao prodajne kapacitete za 3.987 četvornih metara te raspolaže s ukupno 294.413 kvadrata prodajnog prostora.

“Kontinuirano se radi na smanjenju troškova i povećanju efikasnosti poslovanja kroz razvoj informatičke podrške i edukaciju zaposlenih, što nam je osiguralo solidan poslovni rezultat u vidu 170 milijuna kuna dobiti nakon oporezivanja”, navode iz poslovodstva Konzuma.

Iz Konzuma također ističu kako u posljednjem tromjesečju planiraju dodatno obogatiti ponudu, ojačati konkurentnost i unaprijediti poslovne procese te tako ostvariti zadane poslovne rezultate za ovu godinu.

Trgovački lanac Konzum je krajem rujna ove godine imao 12.707 zaposlenih. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here