VL: Trgovački centar Cascade ipak ostaje otvoren

55

cascade-centar-zagreb-midi“Postoji realna mogućnost da će crkva podmirivati troškove funkcioniranja centra do prodaje objekta”, izjavio je Željko Kučiš, vlasnik Energona

Trgovački centar Cascade Prebendarski vrtovi ipak ostaje otvoren. Na sastanku održanom u ponedjeljak, kako doznaje Večernji list od zakupaca, odlučeno je da će centar i dalje raditi do daljnjega. Doduše, neki od njih su se, usprkos tomu, odlučili iseliti.

U tvrtki Illuminatio, koja obavlja zakup za centar, o sastanku, navodno, nisu ništa znali. Za sve daljnje odgovore uputili su na Waltera Goblingera iz Volksbanke u Beču. No, kako je Večernji list već pisao, u toj banci radi samo Christian Goblinger, koji je pak izjavio da nema nikakve veze s trgovačkim centrom Cascade.

Podsjetimo, prošli su tjedan zakupci u centru dobili dopis u kojemu ih se obavještava da se centar privremeno zatvara 19. listopada jer tvrtka Illuminatio više nije u mogućnosti podmirivati troškove za zakupce koji se ne pridržavaju svojih ugovora. Krivnja za to usmjerena je na tvrtku Energon, koja u centru obavlja operativno-tehnički posao. No, upravo Cascade duguje Energonu, tvrde, pola milijuna kuna za obavljene usluge.

Vlasnik Energona Željko Kučiš, samo je kratko komentirao kako nikakav dogovor nije postignut te da na sastanku nije bilo ni riječi o tome. “Na današnjem sastanku samo smo čuli da postoji realna mogućnost da crkva podmiruje troškove funkcioniranja centra u prijelaznom razdoblju do prodaje objekta. Za sutra nam je obećano da ćemo imati novih informacija”, rekao je Kučiš.

Problemi su nastali zbog loše posjećenosti, a menadžment je zakupcima, u nastojanju da ih zadrži, odobrio besplatnu 2010., zbog čega je novca bilo sve manje. Inače su trebali plaćati 35 eura po kvadratu. Centar je otvoren 2009., a počeo ga je graditi Vladimir Zagorec na crkvenom zemljištu. (Večernji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here