Branko Roglić preuzima distribuciju nekoliko brendova u Srbiji

60

branko-roglic-midi2Vlasnik tvrtke Orbico Branko Roglić trenutačno pregovara o preuzimanju distribucije nekoliko brendova u Srbiji. Budući da ti poslovi još nisu dogovoreni, Roglić nije želio precizirati o kojim je proizvodima riječ.

Objasnio je samo da bi se među novim brendovima mogli naći i neki srpski proizvodi. S distribucijom u Srbiji Roglić je prisutan tri godine, no do sada to tržište nije činilo velik udio u njegovim prihodima.

Naime, od 680 milijuna eura prihoda koliko su lani ostvarile sve Roglićeve tvrtke, u Srbiji su realizirana samo četiri milijuna.

Branko Roglić je s distribucijom osim u Srbiji prisutan u nizu zemalja regije, a od srpnja svoje poslovanje proširio je i na tržište Rumunjske distribucijom parfema iz P&G-ova portfelja. (Lider)

4 COMMENTS

 1. Srbolek se prodaje kao pravna clina sa cjelokupnom imovinom, jer jedino tako postoji mogućnost opstanka tvornice i nastavka proizvodnje. Tvornica lijekova Srbolek otišla je u bankrot u rujnu 2011. godine, tijekom stečaja vjerovnici (uglavnom banke) nisu podnijeli plan reorganizacije, a plan nije podnio ni stečajni upravitelj.

  Procenjena vrednost na 13 mijuna evra, prilično podcenjena jer je bazirana na sumnjivim izvještajima prethodnog vlasnika i što se očekuje slaba ponuda u toku krize.
  (Tanjug)

  Nekretnine u centru Beograda (proširivo na 20 000 kvm!) + brend nitroglicerin, aminifilin, srbolek.. + razrađeno tržište

  Sve za 7 mil evra = isplati se ulaganje za manje od godinu dana !

 2. 24. ožujka 2012. (Beta) – Vlada Srbije usvojila je novu uredbu o privlačenju izravnih investicija kojom je najmanji iznos poticaja udvostručen na 4.000 eura po novootvorenom radnom mjestu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu ekonomije Srbije.

  Kako su istaknuli u Ministarstvu, maksimalni iznos poticaja zadržan je na 10.000 eura po radnom mjestu, ali je novom uredbom ukinut sustav dvostrukih iznosa poticaja za devastirana područja i područja od posebnog interesa.

  Prema uredbi, investitori poticaje mogu dobiti za otvaranje najmanje 50 radnih mjesta.

  U Agencija za investicije i promociju izvoza Srbije (SIEPA) agenciji Beta su kazali da je od 2006. godina, kada je započela dodjela poticaja za investitore, financirano 226 projekata, kojima je otvoreno 40.088 radnim mjesta.

  U projekte je investirano 1,3 milijarde eura, a ukupan iznos odobrenih poticajnih sredstava koji je država odobrila investitorima je 224 milijuna eura.

 3. SRBOLEK PHARMACY IS ON SALE IN A MONTH, TAKE PART IN INVESTITION. DO NOT MISS THIS GREAT OPORTUNITY.

  SRBOLEK, Proizvođač i veledrogeija – ujedno. Ogroman program medikamenata, nitrolicerin jedini u regionu, zgrade, u centru Beograda dogradnja preko 20 000 kvadratnih metara, građevinsko zemljište oko 6 hektara, distribucija lekova, brend i tržište, sada bez radnika (za svakog novog zaposlenog od Vlade RS do 10.000 evra subvencije, 250 radnika izađe preko dva miliona evra subvencija+poresko oslobađanje). Porez mali, dobit farmacije velika.

  Potcenjena početna vrednost Srboleka na svega 13 milona evra, a vredi bar šest puta toliko jer je to bila nekadašnja godišnja dobit farmacije, pogotovo danas kad je cena leka više od 80% cene u EU, a plata radnika 20% plate radnika EU. Neverovatna dobit.

  Nedozvolite da ga Nelt prepoda i rasparča. Ponovna i konačna prodaja 04. 05. 2012. godine. Otkup dokumentacije do 18.04.2012!

 4. Srbolek se prodaje po treci put,jer su prve dve prodaje bile bezuspesne.Sada se prodaje u delovima, odnosno proizvodni deo lekova(zasebna zgrada) sa registrovanim lekovima(20) i licencama odvojeno, za 2 miliona eura.Poslovna zgrada Srboleka u Sarajevskoj ulici se prodaje za oko 3 miliona eura.Poslovnice sa placevima po unutrasnjosti takodje odvojeno.Ovo je uradjeno iz razloga sto su zainteresovani kupci bili razlicitih delatnosti,i svaki od njih nije hteo da kupi sve,nego samo ono sto mu treba.Inace,ranija cena Srboleka kao celina je bila 6,5 miliona eura.Sada pod ovim uslovima trebalo bi da se lakse proda.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here