Nadan Vidošević podnio ostavku, Damir Bulić novi predsjednik Uprave Kraša

45

damir-bulic-kras-midiNadzorni odbor Kraša na današnjoj je sjednici imenovao Damira Bulića za novog predsjednika Uprave Kraša, a dosadašnji predsjednik Uprave Nadan Vidošević iz osobnih razloga je podnio ostavku na ovu funkciju te je imenovan za savjetnika Uprave Društva.

Uprava Kraša nastavlja s provođenjem poslovne politike usmjerene na održavanje financijske stabilnosti društva, uz daljnje restrukturiranje i širenje na izvozna tržišta, priopćeno je iz te tvrtke.

Nadan Vidošević je svoju odluku o povlačenju obrazložio između ostalog time da je došlo vrijeme da mlađe snage preuzmu vođenje tvrtke, a on će pomoći svojim iskustvom i savjetima.

“Kraš kao najveći proizvođač konditorskih proizvoda u regiji ima sve pretpostavke daljnjeg uspješnog razvoja i još kvalitetnijeg pozicioniranja u promijenjenim uvjetima poslovanja koje će nam donijeti članstvo u Europskoj uniji te istovremeni izlazak iz CEFTA-e. Uvjeren sam da će Kraš na najbolji mogući način odgovoriti tim izazovima, a ja ću kao savjetnik Uprave nastojati maksimalno pomoći svojim iskustvom i savjetima. Ipak, držim da je došlo vrijeme da mlađe snage preuzmu kormilo Kraša koji je zakoračio u svoje drugo stoljeće”, kazao je Vidošević obrazlažući svoje povlačenje.

Damir Bulić, koji je od danas predsjednik Uprave Kraša, karijeru je započeo u toj tvrtki 1999. kao pripravnik u Sektoru financija i kontrolinga. Obavljao je poslove analitičara novčanog tijeka te menadžera za koordinaciju potraživanja i obveza društva.

Na funkciju direktora Službe financija imenovan je 2004., a sredinom svibnja ove godine postaje član Uprave društva. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here