DZS: Proizvođačke cijene u godinu dana porasle 7 posto

26

kruh-proizvodnja-large-midiU odnosu na listopad prošle godine proizvođačke cijene industrijskih proizvoda zabilježile su snažan rast, a najviše su rasle u rudarstvu i vađenju, 17 posto

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u listopadu su u odnosu na rujan porasle za 0,3 posto, a u odnosu na listopad prošle godine više su za 6,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Prema nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, u listopadu ove u usporedbi s istim mjesecom prošle godine proizvođačke cijene u rudarstvu i vađenju povećane su za 17,1 posto, a u opskrbi vodom; uklanjanju otpadnih voda, gospodarenju otpadom te djelatnostima sanacije okoliša porasle su za 10,1 posto.

Proizvođačke cijene u prerađivačkoj industriji na godišnjoj su razini povećane za 6,9 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 0,7 posto. (H)

1 COMMENT

  1. Jan26Lela Beh, loto, grazie per la rtsiospa. un po’ pic3b9 chiara anche se il livello di contorsione non c3a8 male anche io mi sento un po’ come te. boh, magari ci si vede in giro.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here