Frische Eierspätzle – Lidlove “Špecle” za svaki bolji “špeceraj”

235

Ravnoteža autohtonih načina pripreme jela s modernim trendovima u kulinarstvu svakodnevno postaje recept za (pre)brza vremena današnjice. Upravo taj nerijetko vrlo osjetljivi balans, a sve u duhu prokušane njemačke gastronomske tradicije i uz lakoću prekrasnih okusa, možete bez problema osjetiti ako probate svježe “Eierspätzle”, odnosno – izvrsne Lidlove “Špecle”.

eierspatzle-lidl-largeOvo tradicijski gledano vrlo važno jelo za njemačku, ali i austrijsku kulturu prehrane, za osnovu ima tjesteninu u obliku “malo debljih rezanaca”. Gipka zamamnost “špecli” oslikava se i u izrazu “mali vrabac”, kako bi glasio doslovni prijevod s njemačkog jezika.

Špecle se uglavnom poslužuju kao prilog jelima s umacima, a tipične i izvorne “Käsespätzle” najbolje je pripremiti na tavi, uz maslac, luk i obavezni sir, nešto intenzivnije arome.

Prava gozba može početi. Ove nadasve kvalitetne, svježe i povoljne Lidlove špecle, proizvedene u međusobno najoptimalnijim omjerima svih sastojaka, možete nabaviti u Lidlu, u sklopu robne marke “Combino”.

Uz špecle “Combino”, hrabro se oduprite teško zaustavljivoj (poslovnoj) jurnjavi svakodnevice, “rastegnite vrijeme”, pa se stoga u “špeceraj po špecle” mirno uputite ili u svevremenski dojmljivi Stuttgart ili, ipak, u najbliži vam Lidl i…  uživajte!

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here