Jurčić o postignutom dogovoru Podravke, OTP-a i MOL-a

27

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić izrazio je zadovoljstvo danas sklopljenim ugovorom o nagodbi između Podravke, OTP banke i MOL-a kojim prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koje proizlaze iz ugovora sklopljenih u ožujku 2009.

ljubo-jurcic-podravka-large“Do ovog je sporazuma došlo nakon sitnih koraka koje smo u svakom trenutku nadzirali, savjetujući se s hrvatskim i engleskim stručnjacima. Pregovori su bili dugotrajni i vodili smo ih kao partiju šaha, u svakom trenutku predviđajući mogući potez duge strane za koji smo imali spreman alternativni potez”, kazao je Jurčić.

Napomenuo je kako su novac za nagodbu već rezervirali i to u većem iznosu nego što su pretpostavljali da će u konačnici biti potreban.

Također smo odlučili tijekom ovog ili idućeg tjedna eliminirati sva potraživanja OTP-a, a napominjem da u ugovoru stoji kako potpisima svih strana i podmirenjem spomenutih obveza prestaju sva međusobna potraživanja, rekao je Ljubo Jurčić.

Koprivnička Podravka objavila je kako su Podravka, OTP Bank i MOL Hungarian Oil and Gas Company sklopili danas Ugovor o nagodbi kojim prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koje proizlaze iz ugovora sklopljenih u ožujku 2009. godine.

“Navedenim Ugovorom o nagodbi prestaju sva međusobna potraživanja i obveze između ugovornih strana, a koja proizlaze iz ugovora sklopljenih dana 27. ožujka 2009., a u vezi 10,64 posto dionica Podravke”, navodi se u obavijesti.

Po ispunjenu ugovornih obveza iz Ugovora o nagodbi Podravka će ostvariti pozitivan utjecaj na rezultat poslovanja za 2011. u iznosu od 19 milijuna kuna s naslova raspuštanja već prije rezerviranih sredstava, zaključuje se u priopćenju Podravke. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here