Kako izvući najbolje iz predblagdanske kupnje?

20

bozic-kolica-pokloni-midiLovci na popuste morat će posegnuti za novim trikovima kada je riječ o predblagdanskoj kupnji. Naime, stanje zaliha u trgovinama nešto je slabije nego prijašnjih godina što dovodi u pitanje i broj rasprodaja uoči blagdana.

Potrošači u SAD-u odlučili su tako ne čekati potencijalne pogodnosti kod trgovaca, već su krenuli u akciju ranije no inače.

Procjena je da je do kraja listopada u SAD-u već 40 posto potrošača krenulo u predblagdansku nabavku. No, čini se da ranija sezona popusta krije i niz nedostataka.

Za početak, teško se držati budžeta, pogotovo onima koji nisu napravi svoju šoping listu. Kako izvući najbolje iz predblagdanske kupnje?

Za početak, potrebno je gledati ‘iznad’ popusta. Nakon tri godine recesije velike rasprodaje postale su svakodnevica pa je potrošačima pametnije voditi se bonus programima, besplatnom umatanju poklona i nagradama za lojalnost u vidu kupona i popusta na vezani asortiman koje im mogu osigurati veću korist od samih popusta.

Također, potrošače ne smiju ‘zavesti’ opcije besplatne dostave. Naime, očekuje se da će u SAD-u čak 93 posto maloprodavača ove sezone nuditi besplatnu dostavu, no da će zato troškove dostave na neki način prebaciti na kupce. Jedna od opcija je i zahtjev za kupovinom većeg iznosa. Prilika će sigurno biti pa ne treba nasjesti na prvu ‘free’ foru trgovaca.

U šoping obavezno treba povesti i svoj pametni telefon. Naime, to je najjednostavniji alat za usporedbu cijene dvaju konkurentskih trgovaca. Uz to, velik broj prodavača već je najavio da će svojim fanovima na društvenim mrežama ponuditi veće blagdanske pogodnosti, a za korištenje istih bit će dovoljno na blagajni pokazati mobilni uređaj na kojem je otvorena njihova stranica obožavatelja.

Šoping centri krenuli su s duljim radnim vremenom, kasnovečernjim šopingom i sličnim akcijama, a mnogi od njih otvoreni su čak i do četiri sata ujutro. Iskoristite noćne popuste, no prije šoping bdijenja provjerite jesu li artikli koji vas zanimaju na akciji.

Mnogi on line dućani također su se dosjetili kako privući kupce: neradnim danima nude posebne popuste jer su kupci kod kuće za svojih kompjuterima i imaju vremena za on line kupnju.

U svakom slučaju ove će godine biti grabež za svakog kupca, kako na američkom tako i na domaćem tržištu, pa pametno iskoristite pogodnosti koje vam trgovine nude i razmislite dvaput prije nego što blagajnici pružite karticu. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here