Kostićeva MK grupa kupila Carnex

51

miodrag-kostic-large1Industrija mesa Carnex iz Vrbasa, koja je od 2006. bila u sastavu engleskog investicijskog fonda Ashmore, od jučer posluje u sastavu MK grupe.

Predsjednik MK grupe Miodrag Kostić kaže da je vraćanje Carnexa u domaće vlasništvo podjednako dobro kako za Srbiju, tako i za srpsko gospodarstvo i radnike.

“Carnex je bio i bit će najbolji srpski brend, on je simbol djetinjstva svih nas. Planiramo nastaviti s razvojem Carnexa, uvesti nove proizvode na tržište te povećati izvoz”, istaknuo je Kostić dodajući kako su u MK grupi svjesni ogromnog ugleda koji brend Carnex uživa među potrošačima.

Iz tvrtke napominju kako se kupnja Carnexa odlično uklapa u postojeću proizvodnu djelatnost MK grupe te očekuju ostvarivanje sinergijskog učinka, nastavak dobrog pozicioniranja ovog uglednog brenda na domaćem tržištu, kao i proboj Carnexovih proizvoda u europske i svjetske okvire.

Miodrag Kostić je napomenuo da se posljednjih desetak godina MK grupa strateški orijentirala na poljoprivrednu proizvodnju i prehrambenu industriju, s obzirom na to da ove grane gospodarstva imaju najveći potencijal razvoja, ali i imajuću u vidu rastuću potražnju za hranom i prehrambenim proizvodima.

Poslovni sustav MK grupe, prije preuzimanja Carnexa, obuhvaćao je 35 povezanih poduzeća u sektorima poljoprivrede, trgovine, turizma, informacijskih tehnologija, upravljanja nekretninama, financija i obnovljivih izvora energije. (Beta, Tanjug)

1 COMMENT

  1. Informacif3n Bitacoras.com Valora en Bitacoras.com: El delantero ingle9s Wayne Rooney ha sido suedpndiso hoy por tres partidos, segfan ha comunicado la UEFA, por dar una patada al jugador montenegrino Miodrag Dzudovic en el faltimo partido de clasificacif3n para la Eurocopa, e

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here