Lidl opovrgava povlačenje iz Švicarske

43

lidl-schweiz-vrecice-largeKao glavni razlog za navodno povlačenje sa švicarskog tržišta ističe se Lidlovo zaostajanje u pogledu širenja maloprodajne mreže

Diskontni lanac Lidl iz sastava Schwarz Grupe zanijekao je da se planira povući iz Švicarske. Nakon nedavnog odlaska dugogodišnjeg izvršnog direktora Andreasa Pohla, švicarski dnevni list Tages Anzeiger piše kako je od njegovog nasljednika, Matthiasa Oppitza, zatraženo da stavi operacije u Švicarskoj pod strogo povećalo i zamrzne troškove.

Kao glavni razlog navodi se Lidlovo zaostajanje u pogledu širenja maloprodajne mreže. Usto, prosječne transakcije kupaca ispod su očekivanja, a jaka konkurencija drugog njemačkog diskontera Aldija Süd te kontinuirano spuštanje cijena vodećih trgovaca u zemlji učinile su život težim od očekivanog za Lidl Schweiz.

Trgovac pak navodi u priopćenju kako je “glasina” o napuštanju švicarskog tržišta primljena s “velikim čuđenjem”. Lidl naglašava kako “povlačenje s tržišta Švicarske ne dolazi u obzir” te pritom dodaje kako su poslovne operacije u Švicarskoj “uspješne i da će se nastaviti, a planirana ekspanzija biti realizirana”.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here