Mercator dobitnik prestižnog europskog poslovnog priznanja

22

Slovenska maloprodajna tvrtka Mercator dobitnik je prestižne europske poslovne nagrade (European Business Award) za područje društveno odgovornog poslovanja.

ovogodisnji-dobitnici-european-business-awardEuropsko poslovno priznanje namijenjeno je poticanju odličnosti, najbolje prakse i inovacija u poslovnom segmentu. U skladu sa širim ciljevima Europske unije, odbor za dodjelu nagrada zaprimio je prijave reprezentativnih tvrtki iz 34 europske zemlje te je potom najbolje, neovisno o kategoriji, pozvao u krajnju utrku za poslovno priznanje. U kategoriji društveno odgovornog poslovanja, u kojoj je Mercator dobio ovogodišnje EBA priznanje, ocjenjuje se djelovanje uspješnih tvrtki na društvenom, kulturnom i ekonomskom području te području okoliša.

Među strateškim smjernicama kompanija koje posluju na društveno odgovoran način visoko mjesto zauzima odnos s kupcima i zaposlenicima te pozitivan utjecaj na širi okoliš. Najbolje kompanije u toj kategoriji ne streme samo uspješnosti na poslovnom području, već djeluju s moralnom, društvenom i ekološkom sviješću za opće dobro, navode iz Mercatora.

Na sinoćnoj svečanosti u Barceloni nagradu za Mercator je preuzela članica Uprave za strateški razvoj kadrova i organizacije Vera Aljančič Falež.

vera-aljancic-falez-lijevo-prima-nagradu-large“Ovo prestižno europsko priznanje je velika čast i poticaj jer su u središtu cjelokupnog Mercatorovog djelovanje u regiji ljudi, prije svega kupci, zaposlenici, dobavljači te pripadnici lokalnih skupina s kojima je Mercator povezan”, kazala je Aljančič Falež.

Neovisan žiri sastavljen od prestižnih ekonomista, akademika, gospodarstvenika, političara i publicista ocijenio je prijave više od 220 kompanija te odabrao finaliste u svakoj od deset kategorija.

Najbolje kompanije u svakoj od kategorije zaprimile su priznanje naziva Ruban d’ Honneur, a Mercatoru je ovo već drugo priznanje takve vrste.

Žiri je Mercatorovo predstavljanje ocijenio kvalitetnijim i uvjerljivijim nego ona ostalih finalista u kategoriji društveno odgovornog poslovanja  (VEJA – Francuska, Ecotricity Group Limited – Velika Britanija, Centrica – Velika Britanija, TIMBERLAND ITALY Srl – Italija, Repsol – Španjolska, ISS FACILITY SERVICES – Španjolska, Iberdrola – Španjolska, GLS Bank – Njemačka, IKEA Italia Retail Srl – Italija), zaključuje se u priopćenju Mercatora.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here