Miron Milić autor etikete 22. izdanja Božićnog piva

101

miron-milic-bozicno-pivoU galeriji Academia Moderna u Zagrebu danas je predstavljeno 22. izdanje Božićnog piva – pobjedničko rješenje natječaja za oblikovanje etikete Božićnog piva za likovne umjetnike do 35 godina starosti likovnog umjetnika Mirona Milića.

Tako su mnogobrojni gosti imali priliku nazdraviti ovogodišnjem izdanju Božićnog piva Zagrebačke pivovare i pogledati etikete koje su posljednjih godina oblikovali likovni umjetnici mlađe generacije Livio Rajh, Marko Tadić, Zlatan Vehabović i Mladen Donadini.

bozicno-pivo-2011Mirona Milića kao autora etikete Božićnog piva izabrao je žiri koji su činili predstavnici Zagrebačke pivovare – direktorica marketinga Anita Boltužić i Ožujsko brand manageri Darko Ivančević i Ana Krstulović, te direktorica Instituta za suvremenu umjetnost Janka Vukmir i popularni likovni kritičar Zlatko Gall.

Božićno pivo jedinstveno je na našem tržištu i osim okusom oduševljava i uvijek drugačijim vizualnim identitetom. Posljednjih pet godina taj je zadatak povjeren mlađim likovnim umjetnicima koji se na ovaj način imaju priliku predstaviti i široj publici.

Natječaj za likovne umjetnike do 35 godina organiziran je u partnerstvu s Institutom za suvremenu umjetnost i potiče likovne umjetnike da predstave jedno pomalo drugačije viđenje blagdanske atmosfere.

Miron Milić osvojio je žiri nostalgičnim zimskim krajolikom jakog kolorizma koji često obilježava njegove detaljizirane crteže.

Do sada izlagao u inozemstvu i na mnogobrojnim grupnim izložbama u Hrvatskoj, a posljednju zapaženu samostalnu izložbu imao je u lipnju ove godine u Galeriji PM u Zagrebu, pod nazivom “Stjerani u kut”. Milić trenutačno priprema dvije samostalne izložbe u 2012. godini.

Od lansiranja Božićnog piva 1990. godine, svoja umjetnička djela na etikete su prenijela vodeća imena domaće likovne umjetnosti: Antun Mateš, Ivan Lovrenčić, Vasilije Jordan, Ivan Lacković Croata, Miroslav Šutej, Rudolf Labaš, Zlatan Vrkljan, Zlatko Kauzlarić Atač, Đuro Pulitika, Vasko Lipovac, Rudolf Pater, Željko Kipke, Vjekoslav Vojo Radoičić, Matko Trebotić, Mladen Veža i Ivica Propadalo, zatim dizajnerski dvojac Bruketa i Žinić, Livio Rajh, Marko Tadić, Zlatan Vehabović, Mladen Donadini te Miron Milić.

1 COMMENT

  1. Mislim da bi osobu za izradu obesiljtkog stabla lakše našli da označite zavičaj svoje obitelji i najstariji poznati podatak o precima (ime, mjesto, godina). Za odgovor nedostaje vaša adresa (mail). Sve to trebate staviti ne u ovu rubriku KOMENTARI, nego u rubiku FORUM (vezu nalazite u vrhu naslovne stranice).

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here