Nadzorni odbor Mercatora o prodaji dionica Agrokoru

25

mercator-ploca-midiDva nacrta ugovora trebala bi biti potpisana u roku tri tjedna, kako bi Mercator omogućio otvaranje svojih poslovnih knjiga u postupku dubinskog pregleda svojeg poslovanja

Nadzorni odbor Mercatora jednoglasno je potvrdio pregovaračke ciljeve vezane uz moguću prodaju natpolovičnog paketa dionica konzorciju potencijalnih investitora koji predvodi koncern Agrokor, potvrdilo je u ponedjeljak popodne vodstvo Mercatora u priopćenju za javnost objavljenom na web-stranicama Ljubljanske burze.

Riječ je o dva nacrta ugovora koji bi trebali biti potpisani u roku tri tjedna, kako bi Mercator omogućio otvaranje svojih poslovnih knjiga u postupku dubinskog pregleda svojeg poslovanja (due diligence).

Ugovorom između konzorcija kupaca dionica i uprave Mercatora trebalo bi zaštititi “financijsku snagu, radna mjesta i prava zaposlenih, odgovarajuća jamstva i povjerljivost grupe Mercator, te druge proceduralne aspekte” vezane uz moguću prodaju, te regulirati “Mercatorove obveze u procesu prodaje”, navodi se u priopćenju.

S druge strane, kako se dodaje, cilj sklapanja ugovora s konzorcijem banaka i Pivovarnom Laško koji raspolažu s natpolovičnim paketom dionica Mercatora jest “minimiziranje rizika refinanciranja” obveza skupine Mercator.

O pregovorima s obje strane Uprava Mercatora obavijestit će Nadzorni odbor na njegovoj sjednici zakazanoj za 2. prosinca.

Mercator podsjeća kako su takve garancije potrebne s obzirom da su Mercator i Agrokorova maloprodajna mreža Konzum konkurenti u regiji, te da bi prema sada poznatoj strukturi transakcije u slučaju prodaje Mercatora on postao ovisna tvrtka u okviru Agrokora.

Zato je sklapanje dvaju ugovora, jednog s koncernom kupaca i drugi s koncernom prodavača dionica, preduvjet da uprava Mercatora podrži proces prodaje, kako bi se na odgovarajući način zaštitili svi bitni interesi skupine Mercator, navedeno je u priopćenju Uprave Mercatora na internet stranicama Ljubljanske burze. (H)

1 COMMENT

 1. Mercator – Evropsko združenje delničarjev izrazilo podporo prodaji večinskega paketa delnic

  http://www.youtube.com/user/vzmdpilot#p/a/u/0/1NxKl2-HR4g

  Omizje o prihodnosti Mercatorja

  http://www.vzmd.si/mediji-o-vzmd/omizje-o-prihodnosti-mercatorja

  MERCATOR – odziv na Pismo delničarjem ter podporo družbe pri postopkih prodaje večinskega paketa delnic Mercator, d.d. – stališče VZMD o uresničevanju interesov malih delničarjev – Četrtek, 31.03.2011

  http://www.vzmd.si/novice/mercator-odziv-na-danasnje-pismo-delnicarjem-ter-podporo-druzbe-pri-postopkih-prodaje-vecinskega-paketa-delnic-mercator-d-d-stalisce-vzmd-o-uresnicevanju-interesov-malih-delnicarjev

  Opustitev objave prevzemne ponudbe prevzemnikov Mercatorja pred sodiščem, Ljubljana, 9. november 2011

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yrJsAeHoI4s

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here