Radionica: Mogući put izlaska iz krize

28

Ekonomski ekspert Guste Santini na radionici pod naslovom “Mogući put izlaska iz krize” otkriva uzroke i posljedice hrvatske gospodarske krize.

rifin-logo-small-2-midiKako su nastali, gdje su korijeni tih uzroka i koliko su duboki te kamo nas sve to skupa vodi kao društvo, doznajte 23. studenog 2011. godine na radionici koja se održava u sjedištu tvrtke Rifin (Pantovčak 192a).

Izbori su pred vratima. Ponuđeni gospodarski programi ignoriraju stanje hrvatskog gospodarstva pa se ponuđena rješenja mogu ocijeniti nezadovoljavajućima. Hrvatska je kriza naš “autohtoni proizvod” dodatno pojačan svjetskom krizom. Razvijena gospodarstva nalaze se u višegodišnjoj krizi, a mala, nerazvijena i otvorena gospodarstva ovisna su o njima uz svoj specifični dodatak.

Hrvatsko gospodarstvo u tim i takvim uvjetima umjesto “nevidljive ruke” morat će “posegnuti” za “vidljivom rukom” u mjeri u kojoj je to moguće imajući u vidu preuzete obveze prema svjetskim asocijacijama. Objektivno moguće valja identificirati kao dodatno ograničenje što zahtjeva od buduće vlasti više umijeća nego da tome nije tako.

Trostruki deficit – proračunski, platni i vanjskotrgovinski – uz visok inozemni dug značajno su ograničenje ekonomske politike. Trostruki deficit pokazuje da je stanje u realnom i financijskom sektoru zabrinjavajuće, teško održivo. Visoku stopu nezaposlenosti, ne treba zaboraviti, kreirale su sve dosadašnje vlade. Ipak, Istočni grijeh valja tražiti u Stabilizacijskom programu donesenom 4. listopada 1993. godine, stoji u pozivu na radionicu.

Vrijeme i adresa održavanja radionice: 23. studenog 2011. godine od devet (9) sati, u prostorijama RIFIN-a, Pantovčak 192a.

Cijena
: 2500 kuna za jednu osobu uvećano za 23% PDV-a.

Prijaviti se možete na www.rifin.com ili na telefon 01/4578-074.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here