Upitna isplata plaća i daljnja proizvodnja u Uljari Čepin

65

Sindikat poljoprivrede i Radničko vijeće Tvornice ulja Čepin najavili su u utorak mogućnost javnih prosvjeda na Markovu Trgu u Zagrebu, ako se ne riješe problemi nastali nakon što je Zagrebačka banka ponovno blokirala tvrtku, te zbog zastoja u privatizaciji.

tvornica-ulja-cepin-ulaz-largeNaime, nitko se nije javio na natječaj za kupnju poslovnih udjela tvrtke, koji je raspisala Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), iako se kompanija prodavala za kunu.

Zagrebačka banka najveća je vjerovnica čepinske uljare s potraživanjima od 140-ak milijuna kuna zbog kojih je i blokiran račun tvrtke, a ukupni neraščišćeni dugovi iznose oko 170 milijuna kuna.

Glavna sindikalna povjerenica Helena Žeravica rekla je kako ne može vjerovati da nikoga ne zanima što će se dogoditi ako tvornica, u koju je država do sada uložila 40 milijuna eura, ne nastavi s radom.

Iako se u Uljari odvija uslužna proizvodnja ulja za druge tvrtke, koja je ugovorena do ožujka iduće godine, Žeravica tvrdi kako su zbog sadašnjih okolnosti upitni isplata plaća i daljnja proizvodnja, posebice ako dođe do isključenja struje i plina.

Regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede Šimo Orešković nedavno je za Lider izjavio kako država, kao vlasnica, treba restrukturirati Tvornicu ulja Čepin.

“Država treba utvrditi stvarnu cijenu po kojoj će prodati tvrtku. S čistom situacijom glede dugova i broja radnika, lako će se naći kupac”, rekao je tada Orešković. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here