Varteks smanjio gubitak

19

Varteks je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s gubitkom od 37 milijuna kuna, što je smanjenje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje kada je gubitak iznosio 45,6 milijuna kuna, izvijestili su iz te varaždinske tekstilne tvrtke.

varteks-ulaz-midiPozitivna razlika od 8,6 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje lani, proizlazi iz toga što je društvo uz ostvarenje ciljanih ušteda na troškovnoj strani, uspjelo realizirati veće prihode.

Ukoliko se isključe efekti prodaje imovine, koja nije u sferi redovnih poslovnih aktivnosti, pozitivna razlika poslovanja za prvih devet mjeseci ove godine prema istom razdoblju lani raste na 13 milijuna kuna, navode iz Varteksa.

Ukupni prihodi Varteksa u prvih su devet mjeseci ove godine povećani za 8,2 milijuna kuna odnosno za 3,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 235,2 milijuna kuna. Pritom se ističe da su prihodi od prodaje porasli za 16 milijuna kuna odnosno za 8,2 posto.

U porastu je i realizacija u izvozu. Na strana tržišta izvezeno je Varteksovih proizvoda u vrijednosti od 98,7 milijuna kuna, što je povećanje za 8,9 posto ili 8,1 milijun kuna. Glavnina izvoza realizirana je na području zemalja Europske unije.

Ukupni rashodi Varteksa za devet mjeseci ove godine iznose 272,2 milijuna kuna.

Varteks d.d., ističu iz te tvrtke, napravio je značajne pozitivne pomake u ukupnom rezultatu poslovanja unatoč i dalje prisutnom utjecaju krize i nelikvidnosti kao i nastavku negativnih trendova u hrvatskom gospodarstvu i na tržištima regije te još uvijek neriješenom zahtjevu za modelom C.

Pozitivni pomaci u poslovanju rezultat su provedenih mjera u okviru Integralnog plana poslovnog i financijskog restrukturiranja, kazao je predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec komentirajući ostvarene rezultate.

Napominje kako su planovi za budućnost usmjereni na dovršetak restrukturiranja, ali i na razvoj, te u skladu s time očekuje realizaciju modela C, što je izuzetno važno za financijsku konsolidaciju kompanije i daljnji razvoj poslovanja. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here