Završena dokapitalizacija i vlasničko restrukturiranje Badela 1862

badel-zastavica-midiDokapitalizacija i vlasničko restrukturiranje Badela 1862 dovršeni su upisom promjene vlasničke strukture u sudski registar te će država imati 70 posto kapitala, a zajedno s Kapitalnim fondom preko 76 posto, priopćeno je danas iz Badela 1862.

Uprava Badela prošle je godine izradila plan restrukturiranja za koji je dobila podršku dioničara, kao i za pregovore s Vladom o pretvaranju potraživanja za neplaćene trošarine i PDV u temeljni kapital.

Pregovori su uspješno dovršeni te je Vlada u prosincu prošle i srpnju ove godine donijela odluke kojima prihvaća vlasničko restrukturiranje i financijsku konsolidaciju Badela.

Nakon toga, Glavna skupština Badela donijela je odluke o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala i njegovom povećanju unosom potraživanja države u temeljni kapital.

Badel je u prvih devet mjeseci 2011. ostvario značajne pozitivne pomake u poslovanju, uz rast prodaje na domaćem i stranom tržištu. Na domaćem tržištu najznačajniji rast ostvaruje u programu jakih alkoholnih pića, bezalkoholnog programa te trgovačke robe, dok u izvozu raste prodaja vina za 18 posto.

U prvih devet mjeseci Badel 1862 ostvario je prihod od prodaje u iznosu od 246 milijuna kuna, u odnosu na 216 milijuna kuna ostvarenih u prošloj godini, što predstavlja rast od 13 posto. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu rasli su 15 posto, a od izvoza 6 posto.

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 251 milijuna kuna, što je rast od 5 posto. Ipak, krajnji rezultat još uvijek je negativan zbog visokih financijskih rashoda, budući da još nije bila dovršena dokapitalizacija, te zbog nelikvidnosti. (H)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *