Završena dokapitalizacija i vlasničko restrukturiranje Badela 1862

18

badel-zastavica-midiDokapitalizacija i vlasničko restrukturiranje Badela 1862 dovršeni su upisom promjene vlasničke strukture u sudski registar te će država imati 70 posto kapitala, a zajedno s Kapitalnim fondom preko 76 posto, priopćeno je danas iz Badela 1862.

Uprava Badela prošle je godine izradila plan restrukturiranja za koji je dobila podršku dioničara, kao i za pregovore s Vladom o pretvaranju potraživanja za neplaćene trošarine i PDV u temeljni kapital.

Pregovori su uspješno dovršeni te je Vlada u prosincu prošle i srpnju ove godine donijela odluke kojima prihvaća vlasničko restrukturiranje i financijsku konsolidaciju Badela.

Nakon toga, Glavna skupština Badela donijela je odluke o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala i njegovom povećanju unosom potraživanja države u temeljni kapital.

Badel je u prvih devet mjeseci 2011. ostvario značajne pozitivne pomake u poslovanju, uz rast prodaje na domaćem i stranom tržištu. Na domaćem tržištu najznačajniji rast ostvaruje u programu jakih alkoholnih pića, bezalkoholnog programa te trgovačke robe, dok u izvozu raste prodaja vina za 18 posto.

U prvih devet mjeseci Badel 1862 ostvario je prihod od prodaje u iznosu od 246 milijuna kuna, u odnosu na 216 milijuna kuna ostvarenih u prošloj godini, što predstavlja rast od 13 posto. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu rasli su 15 posto, a od izvoza 6 posto.

Ukupni prihodi ostvareni su u iznosu od 251 milijuna kuna, što je rast od 5 posto. Ipak, krajnji rezultat još uvijek je negativan zbog visokih financijskih rashoda, budući da još nije bila dovršena dokapitalizacija, te zbog nelikvidnosti. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here