Agrokor: Razmatramo prodaju Leda, no odluka nije donesena

18

ledo-tvornica-ftdAgrokor bi mogao prodati Ledo u nastojanju da osigura potrebna sredstva za financiranje kupnje slovenskog maloprodajnog lanca Mercatora

Koncern Agrokor, većinski vlasnik tvrtke Ledo, razmatra različite strateške opcije vezano uz biznis sladoleda i smrznute hrane, što eventualno može uključivati i prodaju portfelja, a odluka o prodaji nije donesena, izvijestila je u utorak Uprava Leda putem Zagrebačke burze.

“Uprava Leda obaviještena je od većinskog vlasnika Agrokora da se razmatraju različite strateške opcije vezano na biznis sladoleda i smrznute hrane, a koje eventualno mogu uključivati i prodaju portfelja. Odluka o prodaji nije donesena”, navodi se u obavijesti Leda.

Uprava također najavljuje da će, ako dođe do bilo kakvih informacija koje bi predstavljale materijalne činjenice, o tome pravovremeno izvijestiti Zagrebačku burzu.

Ledo se time očitovao na upit Zagrebačke burze koja je jučer, zbog neprovjerenih medijskih natpisa o mogućoj prodaji Leda Unileveru, dionicu Leda svrstala u segment promatranja.

Kako su jučer prenijeli neki mediji, Agrokor bi mogao prodati Ledo u nastojanju da osigura potrebna sredstva za financiranje kupnje slovenskog maloprodajnog lanca Mercatora. Pritom se špekulira da bi se Ledo mogao prodati za čak 480 milijuna eura, a kao mogući se kupac spominje multinacionalna kompanija Unilever.

Dionica Leda jučer je na Zagrebačkoj burzi zabilježila rast cijene za 5,58 posto, na 5.310,56 kuna, uz promet od 256,3 tisuće kuna. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here