Belje će 2011. završiti s 1,5 milijardi kuna prihoda

139

belje-traktor-polje-ftdAgrokor planira u sljedećih 3-5 godina izgraditi niz bioplinskih postrojenja, jedno od njih i u Belju, rekao je predsjednik Uprave Goran Pajnić

Belje će ovu godinu završiti s ukupnim prihodima od 1,5 milijardi kuna, od čega se blizu 10 posto odnosi na izvoz. U 2012. se očekuje nastavak rasta koji bi trebao iznositi 6-7 posto, najavio je u četvrtak u Dardi predsjednik Uprave Belja Goran Pajnić.

U gotovo šest godina koliko je Belje u vlasništvu Agrokora, u kompaniju je, uključivši i dokapitalizaciju, uloženo više od 1,6 mlrd kuna.

Prihod Belja u tom je razdoblju povećan više od 3,5 puta, a Belje izraslo u najveću poljoprivrednu kompaniju u regiji, kako po vrijednosti proizvodnje, tako i po broju biznisa kojima se  bavi, a njih je ukupno 13, kazao je Pajnić.

Investicije u Belje čine ukupno 60 posto Agrokorovih ulaganja u poljoprivredu. Dosad je izgrađeno 15 novih farmi i rekonstruirano 14 postojećih, izgrađena je i tvornica stočne hrane, nova vinarija, te povećan broj površina koje se navodnjavaju. Belje zapošljava oko 2680 radnika.

Belje danas godišnje proizvodi 10 tisuća tona sjemena, 200 tisuća tona stočne hrane, 10 tisuća tona mliječnih proizvoda, 300 tisuća komada svinja te 20 tisuća tovne junadi.

Prema Pajnićevim riječima, Agrokor planira u sljedećih 3-5 godina izgraditi niz bioplinskih postrojenja, ukupne instalirane snage 30 megavata.

Uz Vupik, Pik Vinkovci i Pik Vrbovec takva će se postrojenja graditi u Belju kako bi se na odgovarajući način zbrinuli nusproizvodi stočarske proizvodnje. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here