Ferrero ne smije tvrditi da Kinder čokolada potiče rast

152

ferrero-kinder-cokolada-largeAgencija Europske unije za sigurnost hrane također je proizvođačima crnog čaja zabranila tvrditi da on stimulira pažnju i koncentraciju

Agencija Europske unije za sigurnost hrane izdala je jučer odobrenje za više od 200 reklama o proizvodima i njihovim učincima po zdravlje, no neke je i zabranila, prenosi Reuters.

Tako Ferrero ubuduće neće smjeti koristiti tvrdnju da Kinder čokolada potiče rast djece, dok je proizvođačima crnog čaja zabranjeno tvrditi da stimulira pažnju i koncentraciju.

Među znanstvenim tvrdnjama koje pomažu boljoj prodaji proizvoda, prošla je i ona da žvakaće gume bez šećera pomažu neutraliziranju zubnog plaka te ona koja tvrdi da proizvodi koji sadrže kalcij pomažu normalnom rastu kostiju u djece.

“Potrošači imaju pravo na informacije na koje se mogu osloniti u odabiru hrane”, kazao je tajnik EU za zaštitu potrošača John Dalli. “Kad se radi o tvrdnjama o koristi po zdravlje, od velikog je značaja osigurati da su one istinite i ispravne”.

Konačnu listu oglasa sada moraju odobriti nacionalne vlade i parlamenti, a očekuje se kako će ona biti usvojena sljedeće godine. Kompanije nakon toga imaju šest mjeseci da iz reklama i s etiketa svojih proizvoda uklone tvrdnje koje nisu točne.

Na procjenu EU Agencije za hranu čeka još otprilike 2000 proizvoda. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here