Mercator BH preuzeo trgovačku djelatnost DP Marketa

47

dp-marketi-trgovina-largeMercator BH je ispunio sve zakonske uvjete za preuzimanje u zakup objekata DP Marketa od društva Drvopromet d.o.o. Zakup obuhvaća 63 objekta na području Sarajeva, Zenice, Visokog, Breze, Maglaja, Žepča, Cazina, Sanskog Mosta i Ključa, s ukupnom prodajnom površinom većom od 24 tisuće kvadratnih metara.

Strateško povezivanje uključuje kupnju zaliha, opreme, preuzimanje zaposlenika društva Drvopromet te suradnju na područjima trgovine i veleprodaje.

– Kontinuirani rast i razvoj ravnomjernim regionalnim proširivanjem dio je srednjoročne strategije Grupe Mercator na tržištu Bosne i Hercegovine. Dosadašnje investicije Mercatora BH u BiH iznose ukupno 150 milijuna konvertibilnih maraka, što iskazuje trajnu opredijeljenost tvrtke za unapređenje i razvoj bosanskohercegovačke privrede. Ovim partnerstvom Mercator prati strategiju razvoja i učvršćuje poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine, kao i regionalnu poziciju najvećega trgovca proizvodima svakodnevne potrošnje na području jugoistočne Europe – rekla je Stanka Čurović, članica Uprave Grupe Mercator za Mercator trgovinu jugoistočne Europe.

Neven Hadžisulejmanović, predsjednik Uprave Društva Mercator BH, rekao je kako će Mercator BH i u tim prodajnim objektima nastaviti nuditi proizvode domaćih proizvođača. Dodao je da će tim partnerstvom i proširenjem poslovanja Mercator BH zapošljavati blizu 1500 ljudi.

– Sigurno je da naše ambicije, kada je u pitanju tržište BiH, ne završavaju samo spomenutim strateškim povezivanjem te će Mercator BH i u sljedećem razdoblju igrati aktivnu ulogu pri razvoju i konsolidaciji maloprodajnoga tržišta u BiH. U prilog tome govori i činjenica kako smo uz iznimno dobru suradnju s domaćim dobavljačima u proteklom razdoblju uspjeli plasirati bosanskohercegovačke proizvode i na tržišta drugih država jugoistočne Europe – rekao je Hadžisulejmanović.

Strateško povezivanje s Drvoprometom ujedno označuje i početak poslovanja Mercator BH sa dva branda – Mercator i DP.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here