Sindikat trgovine traži neradne božićne blagdane za trgovce

73

trgovina-radnica-kupci-ftdSindikat trgovine Hrvatske pozvao je danas poslodavce da radnicima zaposlenim u trgovini omoguće neradne božićne blagdane, a rad na Badnjak ograniče do 13 sati.

Sindikat u priopćenju podsjeća poslodavce u trgovini da je Božić blagdan obitelji, te da i njihovi radnici imaju obitelji s kojima žele blagovati, radovati se i očekivati. I vaši radnici žele sa obitelji i prijateljima ići na polnoćku, omogućite im to, poručuje sindikat.

Stoga traži da Božić, 25. prosinca, i Sv. Stjepan, 26. prosinca, budu neradni dani, a rad na Badnjak, 24. prosinca, bude organiziran do 13 sati.

Slaveći rođenje Isusa u svom domu s obitelji, nemojte zaboraviti čovjeka u svom dućanu, kaže se u priopćenju Sindikata trgovine Hrvatske. (H)

1 COMMENT

  1. Ne samo da se sindikat svim sretstvima i svojim djelokrugom rada treba izboriti za neradne blagdane , nego treba naročito povesti računa o čestom kršenju članka 45. stav 1. zakona o radu zbog pretjeranog iznurivanja radnika nepotrebnim i neplačenim prekovremenim radom…mnogi bi se zapitali kada bi u javnost izašao podatak o stavrno odrađenim a neprijavljenim prekovremenim satima i ostvarenoj dobiti poslodavaca kako je u stvarnosti u djelatnosti trgovine ustvari kronični nedostatak radne snage koji i dovodi za potrebom pretjeranog prekovremenog rada..ovo naročito vrijedi za najveći hrvatski lanac trgovina….nadamo se da će Vaše rijeći doprijeti do odgovornih i Vas ,sindikat trgovina podržavamo u cijelosti!!!! Sretan i Blagoslovljen Božić svim djelatnicima trgovine i članovima sindikata!!!!

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here