Ultra gros: Trgovačka marka poveznica udruženja

130

ultra-plus-brasno-bijelo-glatko-1kgUdruženje hrvatskih trgovačkih kuća Ultra gros predstavilo je svoju privatnu robnu marku “Ultra plus” 2003. godine s Ultra plus brašnom od 1 kg.

Do danas je razvijeno i pušteno u prodaju više od 450 proizvoda pod ovom trgovačkom markom, a riječ je o proizvodima u kategorijama: bezalkoholna pića i voda, alkoholna pića, osnovna prehrana (namirnice za pripremu jela – brašno, ulje..), mlijeko i mliječni proizvodi, mesne prerađevine i suhomesnati proizvodi, ukiseljena i konzervirana hrana, smrznuti program, slatkiši i grickalice, higijenska i papirnata konfekcija, sredstva za pranje, čišćenje i osvježavanje prostora te hrana za kućne ljubimce.

Najprodavaniji proizvodi robne marke su Ultra plus kava i ulje, mesne prerađevine (Čajna, Srijemska, buđola, pršut, panceta), sirevi Ultra plus Gauda, Bodulac i Planinski sir, dječji mliječni desert s lješnjakom, puding s čokoladom, Ultra plus pivo 2 l, Ultra plus med i marmelade, Ultra plus napolitanke i napolitanke prelivene čokoladom, čokoladne bananice i sve vrste čokolada te papirnata konfekcija, navode iz udruženja.

Na policama članica Ultra grosa mogu se pronaći i proizvodi premium kvalitete pod nazivom Ultra plus Premium među kojima izdvajaju Premium štrudlu smokva, višnja i jabuka, Premium marmelade, Premium kisele krastavce, filete i ajvar te Premium kategoriju toalet papira pod nazivom Exclusive toalet papir i Exclusive kuhinjski ručnici.

“Privatnu marku pozicioniramo kao kvalitetne proizvode niske cijene. Kupcima nudimo optimalan odnos cijene i kvalitete te ćemo se u budućnosti truditi povećavati kvalitetu proizvoda uz zadržavanje niskih cijena”, ističu iz Ultra grosa dodajući kako se tržišni udjeli unutar pojedinih kategorija kreću između 5 i 6%, koje s vremenom planiraju povećati.

Premium kategorija Ultra plus proizvoda lansirana je prije tri mjeseca i s njome su u udruženju iznimno zadovoljni pa se u budućnosti namjeravaju više posvetiti upravo razvoju kvalitetnih premium proizvoda.

Ujedno u planu je i progresivno povećanje dubine i širine Ultra plus asortimana, s posebnim naglaskom na širenje ponude privatnih marki iz osnovnih prehrambenih kategorija i poboljšanju dizajna ambalaže Ultra plus proizvoda.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here