Zagreb: Zlatne kune za najuspješnije tvrtke i inovatore

58

Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb i ove je godine tradicionalnom dodjelom plaketa Zlatna kuna odala priznanje najuspješnijim tvrtkama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

zlatna-kuna-hgk-komora-zagreb-2011-largePredstavnici tvrtki Dukat, Radin-Grafika, Adria-Mar Brodogradnja, Neva, Milla i Encian primili su plakete u kategorijama velikih, srednjih i malih trgovačkih društava, a tvrtki Unitas dodijeljeno je posebno priznanje za 90. obljetnicu uspješnog poslovanja. Za inovacije su nagrađeni tvrtke Citus i Priroda liječi te Vilko Žiljak, Ivana Stanimirović Žiljak , Klaudio Pap i Jana Žiljak Vujić s Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Plakete su dobitnicima na današnjoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Komore Zagreb uručili predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich te predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

“Nagrađene tvrtke potvrđuju da su se tijekom proteklih godina uspješno pripremile i za poslovanje u novim uvjetima koji nastaju 1. srpnja 2013. godine ulaskom Hrvatske u Europsku uniju kao punopravne 28. članice, nakon što je nedavno potpisala Ugovor o pristupanju. Riječ je o tržištu 190 puta većem od hrvatskog, što je prilika za sve one koji imaju dobar proizvod, kvalitetan i tržišno konkurentan, ali i ugled društveno odgovorne kompanije. Korporativni uspjeh na dugoročne staze, dobro je znano pravilo, uvijek je rezultat sinergije socijalno osjetljivih uprava i motiviranih zaposlenika, te zajedničke potpore održivom razvoju”, istaknuo je.

Ujedno je istaknuo kako je Komora Zagreb otvorena za suradnju sa svim gospodarstvenicima kroz segment usluga, promidžbe i zastupanja njihovih interesa te pozvao članice na suradnju u stvaranju poticajnog poslovnog okruženja.

Plakete Zlatna kuna HGK – Komora Zagreb dodjeljuje svake godine u četirima kategorijama – velika, srednja i mala trgovačka društva te za inovacije – i to najuspješnijim tvrtkama za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini, inovacije i ukupno iskazanu poslovnu izvrsnost.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here