Indija dopustila otvaranje dućana stranih brendova

58

ikea-kupci-largeIndijska vlada omogućila je stranim brendovima poput Adidasa i Ikee otvaranje trgovina u 100-postotnom vlasništvu, ali je supermarketima i dalje zabranjen ulazak na ogromno indijsko tržište.

Vlada je reformom maloprodajnog sektora omogućila ulazak na indijsko tržište inozemnim maloprodajnim tvrtkama koje prodaju pojedinačne brandove.

U prosincu je vlada objavila da će otvoriti indijsko tržište i za inozemne lance supermarketa, poput Walmarta, ali je dva tjedna kasnije izmijenila plan reforme pod pritiskom otpora u parlamentu i prosvjeda malih trgovaca.

Veliki zapadni brendovi poput Adidasa već posjeduju vlastite prodavaonice u sve većem broju maloprodajnih i trgovačkih centara u velikim indijskim gradovima, ali su dosada morali poslovati u suradnji s lokalnim partnerima.

“Prema vladinim planovima, izravna inozemna ulaganja (FDI) u omjeru do 100 posto bit će dopuštena u trgovinama koje prodaju jedan brend”, objavio je vladin Odjel za industrijsku politiku i promidžbu (DIPP).

Uvjet je da strane kompanije koje posjeduju više od 51 posto svojih trgovina u Indiji nabavljaju najmanje 30 posto proizvoda od malih lokalnih dobavljača. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here